Trabzonspor Kulübü, bugün şike davasında yaşananlarla ilgili olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne resmen başvurdu.  Dün sabah Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin merkezinin bulunduğu Fransa'nın Strasbourg kentine uçan Trabzonspor Başkanı Sadri Şener dosyayı bugün Türkiye saati ile 16:30 bizzat kendi elleriyle verdi.

DOSYADA BİRÇOK EVRAK VAR
Dosyada, 3 Temmuz'dan beri yaşanan süreç, tapeler, mahkeme kararı, gerekçeli karar, Etik Kurulu'ndaki farklılıklar ve davaya ilişkin bir çok evrak olacak... Dosyayı Türkiye'de kulübün avukatı Nusret Yılmaz hazırladı. Bu dava için de yurt dışından ünlü bir avukat ile anlaşıldı.



BAŞKAN ŞENER'DEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR

Strazburg'da konuşan başkan Şener, TFF'nin Trabzonspor hakkında verdiği kararların yanlış olduğunu, hiçbir gerekçeye dayanmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Mağdur olan Trabzonspor ve taraftarlar. Biz de hakkımızı arıyoruz. Kulübün başkanı olarak hakkımızın savunulması için son çareyi AİHM'de arıyoruz. Trabzonspor başkanı olarak Trabzonspor'un hakkını korumak tabii ki benim görevim. TFF'nin verdiği kararlardan dolayı Trabzonspor mağdur kaldı ve bunun düzeltilmesi için AİHM'ye gittik. AİHM hukuk sürecini başlattı. Umarım davaya çok çabuk bakılır ve lehimize karar çıkar. Bundan sonraki süreçte CAS'a gideceğiz. Bundan önce de TFF'yi UEFA ve FIFA'ya şikayet etmiştik. Her iki kurumdan da cevap bekliyoruz. Avrupa Konseyi'nin FIFA ve UEFA ile birlikte ortak çalışma başlatmasıyla Trabzonspor'un başlattığı hukuk süreci uluslararası bir boyut kazandı. AİHM yetkililerine 77 sayfalık dosyayı sunduk. Davanın kısa zamanda neticeye bağlanmasını istiyoruz."

Bu arada mahkemeye gitmeden önce Strazburg'un tarihi ve turistik mekanlarını gezen başkan Şener, kentin tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldığını söyledi.

AİHM'ye yapılan başvuruların genelde 3-5 yıl arasında sonuçlandığı ifade edilirken, davayla ilgili olarak Strazburg'a yakın zaman içinde Trabzonspor'un avukatı Levent Bıçakçı ve hukuk danışmanı Burak Gemalmaz'ın gelmesi bekleniyor.


ŞENER’DEN ÖZEL AÇIKLAMALAR

Bu arada Sadri Şener, 61saat.com’a özel açıklamalarda bulundu. AHİM sürecinin “Türkiye’ye Avrupa’ya şikayet olarak” yorumlayan bazı çevrelere cevap veren Şener “Bu ne alaka Türkiye Cumhuriyeti TBMM’sinde aldığı karar ile vatandaşlarına AHİM’e başvurma hakkını verdi. Biz bu yasal hakkımızı kullanıyoruz. Bu hakkı kullanıp bugün ülkenin en önemli yerlerinde bulunan yöneticilerimiz de var. Bu unutulmasın” dedi.

KONGREYE İLGİ

Şener, mali genel kurula olağanüstü ilginin olmasından “Biz bundan ürkmeyiz, sadece seviniriz. Trabzonspor taraftarları genel kurul üyeleri kulüplerine sahip çıktığının göstergesidir. Kimin kongrede ne hesap peşinde koşacağını bilmem. Bunu ben kulüp başkanı olarak düşünmem. Bana da yakışmaz” dedi.

Şener kongrede seçim kararı alınacağı yönündeki söylentiler için de “Bu tür söylentilere takılıp kalmıyorum. Salon orada, genel kurul üyeleri de orada olacak. Her şey orada belli olacak” dedi.

ONURSAL BAŞKANLIK ÖNERGELERİ

Şener mali genel kurulda Sadri Şener’in onursal başkanlıkla ilgili önergesinin verileceği konusundaki hazırlıklar ile ilgili olarak da şunları söyledi “Bu konuda as başkanımız güzel bir cevap verdi. Onun dediğine katılıyorum..”

AHİM’DEN UMUTLU MU?

Ahim’deki süreci de değerlendiren Şener “Çok detaylı örnekleri ile güzel bir dilekçe sunacağız. Belgeleri ile birlikte. Ve Türkiye’de hukuk yollarının tıkandığını da belgeleyerek. Özellikle futbolda ırkçı söylemlerin nasıl tehlikeli boyutlarda olduğu bu konuda ülkelerin nasıl cezai müeyyideler uyguladıklarını mahkemenin bu konuda aldığı tüm kararları içeren geniş kapsamla bir dosya hazırladık. Size şunu söyleyeyim dosyayı ben pasaportumdan daha iyi kolluyor ve koruyorum. Bu haklı mücadelemizde kimse bizi yıldıramayacak. Sonuna dek hukuksal yollardan hakkımızı alacağız”dedi.

ALEX İÇİN NE DEDİ?

Aleks’in Fenerbahçe’de kadro dışı kalması ve futbolcunun Trabzonspor’a transferi ile ile ilgili sosyal medyada başlayan kampanya için de Sadri Şener şunları söyledi;

“ Ben şimdi AHİM’de hukuk mücadelesindeyim. Trabzonspor rakiplerinin zaaflarından faydalanarak transfer piyasasında kural dışı hareketlere girişmez. Biz ne Fenerbahçeyiz ne de Galatasaray, bence Aleks’i Galatasaray alsın.!

KAYNAK: 61SAAT.COM



trabzon