Türk futbol tarihinin en büyük davasına tutuksuz sanık olarak katılan Zeki Mazlum, çapraz sorgu sırasında Trabzonspor Kulübü'nden aldığı 46 milyarı güvenlik hizmeti karşılığında aldığını dile getirdi.

İddianamede yer alan şike iddialarına ilişkin bir şey duymadığını belirten Mazlum, "Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal'dan ben maç bileti aldım. Maç bileti ile alakalı görüştüm" şeklinde konuştu.

Sadri Şener ile yaptığı görüşmenin ardından yaklaşık 1 hafta sonra kulüpten kendi güvenlik şirketine 46 milyar ödeme yapıldığını belirten Mazlum, "Mecnun Odyakmaz ile 15 yıllık dostluğunun bulunduğunu belirten Mazlum, "O görüşmeler rutin görüşmedir. Başka bir amacı yoktur. Mecnun Bey bana Trabzonspor'dan birilerinin kendi takımını (Sivasspor) girdiğini söylüyor. Ben de bunun Trabzospor yönetimi ile alakası olmayacağını söyledim. Evet ben Sadri Şener'den para istedim. Trabzonspor stadının güvenliğini yapıyorum. Güvenlik şirketim var. 12 Mayıs'ta Sadri Bey'e paramız var mı diyorum. Başkanımız bana 'var' diyor. Bu ödeme bana olan borç karşılığında yapılan ödemedir. Güvenlik hizmetinin karşılığıdır" dedi.

"BENİM TELEFONUMA ŞİKEYLE İLGİLİ MESAJ GELDİ"

Mazlum, "Fransa'dan birisi arıyor. Orada yaşayan bir işadamı. Son maç ile alakalı konuştuk. 'Mecnun ile aran iyidir diyor bana. Ben de Fenerbahçe buraya kadar getirmiş son maçta bırakır mı?' diyorum. Benim telefonuma şike ilgili mesaj geldi. İbrahim Akın ile alakalı mesaj. Bu mesajı Tahir Kıran gönderiyor. Ona da başka birinden geliyor. Ben de aynı mesajı Trabzonlu arkadaşa gönderiyorum. Bu konu ile alakalı, bu mesaj ile ilgili Sadri Başkan ile görüşecektim" ifadelerini kullandı.