NOT: BAŞKAN ŞENER'İN AÇIKLAMALARI CANLI ANLATIMLA SAYFANIN SONUNA EKLENİYOR...

İŞTE ŞENER’İN TEKE TEK’DE Kİ AÇIKLAMALARI…


GERGİNLİĞİ BÖYLE DEVRALDIM
Bizim oranın bir kesitini alırsak, ben Fenerbahçe ile olan gerginliği ben öyle teslim aldım. Galatasaray daha çok sevilir. Sebebi İdman Ocağı’nın kurucusu sarı-kırmızıdır. Sempatisi daha fazladır. Fenerbahçe’de böyle ir durum yok. Bazen gerginlik bazen düşer. Bu sene şike operasyonundan dolayı gerginliğe doğru tırmandı. Fenerbahçeliler tırmandırdı.

TAHRİKİ UNSURU OLUŞTURDULAR
Ben mesela oradaki maça gitmedim. Ama onlar 10 yönetici geldi. Tahrik unsuru oluşturuyorsun. Olmaması gereken olaylar oldu. Bizim seyirci takımına yardım etmek isterken, kulübüne zarar verdi. Yıllardır böyle oluyor. Bana zarar verdiler. Emre mahsustan gidiyor korner atmaya yere yatıyor sonra kalkıyor. Gerildi gerildi.. Türbene giderken bana da işaret etti. Bende isterdim bizim ekipten biri insin. Ama lidersiniz…

EMRE TEDAVİ EDİLMESİ LAZIM
Bana yaptı. Bana mı sordun dedim evet dedi. Tedavi edilmesi gereken bir arkadaş. Öfke kontrol dersleri alması lazım. Sonra annem Maçkalı diyor. Ordan eğitimli böyle birinin çıkacağını da zannetmiyorum. Emre çift ruhlu. Saha dışında farklı saha içinde farklı.

DÜNYANIN SONU NEDEN DEDİ
Bu benim oyuncularımı motive etmek için söylediğim bir şey. Oyuncuların maç sonu söylediği klasik demek var. Dünyanın sonu değil. Ben bunu vurgulamak için söyledim. Dünyanın sonu dedim bu. Kendilerini bırakıyorlar. Fenerbahçe’yi yenebileceklerdi. 3 gün daha oynasak ama Fenerbahçe bizi yenerdi. Analarının ak sütü gibi helal olsun. Bizim oyuncularımıza göre profesyonel, bizim yöneticimize göre profesyonel..

BİZE ÜLKENİN İKİNCİ SINIF TAKIMI MUAMELESİ YAPIYORLAR
Fenerbahçe’yi kollarken bizi ülkenin ikinci sınıf muamelesi yapmasınlar. Biz Anadolu’da ihtilalı yaparken buna karşı çıktık. Gönül isterdi ki diğer takımlarda yapsın. İstanbul takımlarının taraftarı daha büyük tamam ama bizi de yabana atmasınlar.

ŞENOL GÜNEŞ’İN ‘GÜNEYDOĞU OLAYLARINDAN DAHA GERGİN OLAYLAR’ SÖYLEMİ
Bizim orayı söylüyor. Bizim orda patlama noktasına geldi. 10 ay geciken adalet. Adalet de tecelli etmedi. Trabzon halkı infial halinde. Birinci Müslümanlık, ikinci Trabzon. Sonra diğer değerler geliyor. Buna dikkat etmek gerek. Emniyet Müdürü bütün mensupları Fenerbahçe’ye verdi. Bize bir şey vermedi. Yumurtaları da biz yedik. Beni korumak tabi hoş bir şey değildi.. Ama Emniyet Müdürünün de yaşına vermek gerek.

BENİ DÖVMEK ZORDUR
Beni dövmek çok zordur. Rahmetli babam piyade tüfeği ile sallardı beşiğimi.

PİS TÜRK DERSE YABANICININ BİRİ NE YAPARSINIZ?
Zokora tekme attı konusu var. Siz hiç zenci olduğnuz mu. Ben de olmadım. Adama böyle dersen ne duygular hissediyor bilmiyorum. Kalkıp biri pis Türk dese kıyamet kopardı. Ama bu arkadaş mutlaka tedavi görmesi lazım. Zokora o maçta kırmızı kart görse kimse de bir şey demezdi. Ama arkası Zenci konusu değişmedi. Federasyon çözseydi gereken cezayı verseydi hafiflerdi. Bu durum UEFA’ya bile gitti. Disiplin Kurulu 2 veriyor Tahkim Kurulu 3 maç veriyor. Böyle parmağı göze sokar gibi yapmasınlar.

BAŞLANGICI TRABZONSPOR YAPMADI
Şike soruşturmasının başlangıcını Trabzonspor yapmadı. Türk devleti yaptı. Biz ikinci olduğumuzda boynumuzu büktük fakat şüphelerden UEFA’ya mektubu yazdık. O da TFF’ye yazdı inceleyin diye.. Bu olaylar patlamadan önce bizim talebimiz oldu. Ama incelemedi. Sonra devlet bu açıklamayı yaptı. Dosyayı açtıktan sonra bizde okuduk bu ligin şampiyonu biziz..

FEDERASYON BAŞKANLARI GÖMLEK ÇIKARMIYOR
Mehmet Ali Aydınlar, ama Federasyon başkanıyken de Fenerbahçeli.. Gömlek çıkmıyor. Nasıl kurtarıyım duygusu var. Suçlu.. Kendine göre formuller bulmaya çalıştı uzadı uzadı sonra istifa eti. İlk rapor açıklandı. Bunun anası 25 klasördür. Kalanları dedi kodu konuşması. Kalanı sırf laf ebeliği. Ondan sonra federasyon değişikliğine gidildi. Maalesef Yıldırım Demirören’e oy verildi.

TRABZON’DAN ELEŞTİRİ ALDIM
Trabzon’da çok eleştiri aldım. Birkaç defa kendisiyle konuştum. Dünya alem bunun dibini başını biliyor. Kupamızı ver dedim. Sonunda öyle bir hale geldik ki böyle bir düzenleme yapılmış gibi. Etik kurulu ikinci rapor yayınlıyor. Suçsuz Fenerbahçe. Sonra Antalya’da

BENİM ÇALDIĞNIIZ OYLARI VERİN
Benim çaldığınız oyları yarın verin. Ben bu kadar oy yaparsam sen bana soracaksın. Anayasa değişikliği yapılırken vatandaşa gidiliyor. Sen 58 değişikliği yapılırken neden sen bana sormuyorsun. Sen kalkıyorsun 58. Madde değişiyor. Sonra Ankara’dan bir avukat geliyor. Doktora tezi gibi yazıyor.

İLHAN EKŞİOĞLU’NUN TEK BAŞINA YAPMASI MÜMKÜN DEĞİL
İlhan Ekşioğlu içerde.. Mümkün değil o çocuğun tek başına bir şey yapması. Öbürleri de yaptı demiyorum bu da benim görevim değil. Başkanı Disiplin Kurulu emekli hakim. Fenerbahçe kongre üyesi.. Fenerbahçe suçsuz, başkan suçsuz dersen ayıplarım seni. Kaç kere bu işi yapmışlar diyen de o.. Çok mu önemli o makam. Diğer 4 üyeden biri Konyalı. Raportör olan Fenerbahçe aşığı… Böyle avukatlar ordusu…

KIZIM AVUKAT OLMASAYDI KEŞKE
Benim kızımın çok mutluydum Avukat olmasından. Şimdi çok üzülüyorum kızımı hukukçu olmasından Bunları gördükçe… Onlara başka meslekler de seçerdik. Takım tabi tutarsın, ama fanatik olamazsın. Etik Kurulu başkanı profösör.. Şimdi talebelerine ne diyeceksin. İnsanın vicdanı sızlamayacak mı. Bu etik kurulu disiplin kurulu hanımlarının çocuklarının yüzlerine nasıl bakacak mı? Çocuk oyuncağı mı bu?

İBRAHİM AKIN TEK BAŞINA MI YAPTI
İbrahim Akın şike aptım diyor. Kimle yaptın. Bir insan var karşında. Böyle bir şey olur mu?.. Geldğini nerden anlamışlar. Şimdi Tahkime gidiyim ben Mağdur olarak.. Tahkim Kurulu başkanı zaten açıklamış suçsuz olduğunu daha önce.. Şimdi bir de masraf edip oralara mı gideyim..

HAZİRAN AYINDAKİ MALİ GENEL KURUL
Haziran ayında Mali Genel Kurul var. Galatasaraylı arkadaşlarımız uyarsa ibra etmezsin veya başka yönetim seçersin. Bunun göre dönüşünün olup olmadığını bilmiyorum. Onun hukuksal boyutu var...

BEŞİKTAŞ'TA FENERBAHÇE HAYRANLIĞI VAR
Beşiktaş'ta Fenerbahçe hayranlığı var. Vazifeli gelip gelmediğine tam cevap veremeyeceğim.  Galatasaraylı, Bursalı üye olsaydı bu kararların hiç biri geçmeyecekti. Doğrusun diyorlar.. Akşam toplantı yapıyorlar. Yönetim kurulu üyelerinin hepsi orda Fenerbahçeye ceva vermeyin diye. Bizimkiler maç olduğu için ordaydılar. Bu da bir realite...

TUHAF TUHAF ŞEYLER İSTİYORUM
Çok yoruldum bu işten.. Kavga etmek isytiyorum.. Tuhaf tuhaf işler istiyorum. Patlama noktasına geldik heralde..

POLİSİN DEDİĞİ GIR GIR İŞİ

devamı 2.sayfada...

POLİSİN DEDİĞİ GIR GIR İŞİ
Var bir kitap var.. Yapmamıştır diyor. Nasıl yapmamıştır. O zaman bu polisin hakimin dediği gırgır işi... UEFA nezdinde yapacağız. Ama işte kendi federasyonumuzu şikayet edeceğiz. Şöyle bir gerçek var. Menfaati olan kulüpler birlik oluyor diğerleri birlik olmuyor. Yakında kulüpler birliği toplantısı var orda sonuç bir karar verilir.

KARAR VERİLSEYDİ DÜŞERDİ
Aydınlar karar verseydi bu tansiyon düşerdi. Uzadıkça tansiyon yükseldi. Şimdi Fenerbahçeli yazarlar düşürür.. Mesela bahsedilmez epey zaman düşer. O imkanları var. Bu tarz programlara sık sık çıkmak ta hoş değil. Ama bendebu kadar yapabiliyorum.

AZİZ YILDIRIM TAKIMI LİGDEN ÇEKEMEZ.. PADİŞAHTA BİLE YOK O GÜÇ
Aziz Yıldırım ligden takım çekemez. Öyel kolay değil o iş. O kadar güç padişahta bile yok. Ama onlar bilmiyorum Fenerbahçe sonucunda. E iki tane yöneticileri ceza aldı. Belki ondan dolayıdır. 58. maddeyi kesti. Ama onu kesmeseydi Fenerbahçe küme düşerdi. Heralde toplandılar bunu yaptılar. Ama nasıl yaptılar biliyorum. İnşallah bir gün tapelerde çıkar. Federasyonla bunu konuşmadık. Uzun zamandır ilişkilerimiz kesik. Bize de sormuyorlar.

FEDERASYONU DÜŞÜRMELİYİZ Kİ DERS OLSUN
Mali kongrede bu federasyonu düşürmeliyiz. Düşürmeliyiz ki ders olsun. Ama Galatasaray ve diğer kulüplerle beraber yapmamız lazım bu işi.

YILDIRIM DEMİRÖREN TAMAM DEMİŞTİ
Federasyona destek verirken pazarlık anlamında değil. 'Bu kupa bizim' dedik. Yıldırım Demirören 'Tamam' dedi. Bir an önce bitireceğim kupa sizin'dedi. Fanatikleri çıkardık mı yok diyen yok ki. Bir ikitanesini okudun mu kupanın senin olduğu belli. Zaman uzadıkça bu kibar hafif suç olmaya başladı. Kulağımız alıştı. Az var çok ta mühim değil. Amam uzatıyorsunuz bu konuyu.. Federasyon yönetimlerinin disiplin kurulu başkanın dediğini dışına çıkmazlar. Başkan şunu şöyle yapın veya az yapın diyebilir. Bu da onun sonuçları..

BÖYLE İŞLERE GİRMESİNE GEREK YOKTU
Fenerbahçe'nin böyle işlere girmesine gerek yoktu. Değmezdi. Şimdi aklansan da bu leke. Bu belli disiplin kurulunun böyle karar verdiği.. Bunu hiç bir zaman silemeyeceksin. Bana göre Fenerbahçe yaftalandı. Düşünmeyen de yok bu. Fenerbahçe önemli bir kulüp. Değermiydi.. Öbürsene olursun bir daha sonraki sene olursun. Türkiye kupasını o kadar alamadın bir daha sonra alırdın.

EKONOMİK YAPI İTİBARİYLE 4.'LÜK ÇEVRESİNDE DOLAŞIYORUZ
Ekonomik yapı itibariyle 4.'lük çevrenide dolaşıyoruz. Ama Fenerbahçe öyle mi. Biz en iyi topçuya 1,5 milyon veriyoruz. Fenerbahçe 3 milyon veriyor.. Değer mi yani bu.. Heralde savcı, polis sıfır haksız değil heralde. Niye Fenarbahçe şikeci diye bağırsınlar. Şimdi uzun yıllar boyunca hep konuşulacak. 5 sene sonra çıkar.

Sahaya yansımadı.. Bilemezsin ki, şutu çektin kaleci tuttu veya tutamadı..

BİR GÜN MUTLAKA RÜYALARINA GİRER
Ama nasıl karar veriliyor. Toplantının başlangıcı Fenerbahçe kulübünü soyutlamamız lazım dersen böyle bir kara çıkarsa bu çıkar. Toplanıp Fenerbahçe cezalandıracağız dersen başka bir karar çıkar. O yüzden şık olmadı. ben zannetmiyorum ki eve çıktıktan sonra hiç birinin 'Hanım çok iyi karar verdik Türk halkı çok memnun' dediklerini. Bir gün mutlaka rüyalarına girerler..

BAŞBAKAN ERDOĞAN SÖYLEMLERİ
Hukuk'u birilerinin tesiri ile işlev gören işlem değil. Hakimler de başbakanın ağzına bakmazlar diye düşünüyorum. Başkan istediğini söyler. Siyaset adamı sonucunda. Ama ben Başbakan öyle demesinin hukukçuları etkileyeceğini düşünmüyorum düşünmek istemiyorum

KUPA GELMEZSE YAN BİR TENEKENİN ÜZERİNE YADA BOŞ KALARAK ANLAMLI BİR YAZI YAZILACAK
Kupa gelecek diye hala umudum var. UEFA'dan var. Biz biterse, 'Boş bir yer olarak kalır yada bir tane teneke koyarız.  Bu kupa şike dolayısıyla Fenerbahçe'ye gitti İstanbul Fenarbhçe müzesinde' diye yazarız. Daha önce yarım kupa var. Ama bunu yapacağım, eğer kupa gelmezse kesin yapacağım.

UEFA TÜRKİYE'Yİ KOMPLE CEZALANDIRMAZ
UEFA'dan Türkiye'yi kompel almayacaklarını zannetmiyorum. Ama cezasız da bırakmazlar. İlk Etik Kurulu raporundaki duruma bakarak ceza verebilirler. O takımlara ceza verirler. Şeklen de yetiyor bu ceza. Sonra defterleri topla kenara çekil. Bütün Türkiye'ye ceza vereceklerini zannetmiyorum. O noktada Şenez Erzik'in de faktörü olacağına inanıyorum.

PLATİNİ DESE BAŞBAKANA DERDİ
UEFA bu işi kapatmaz. Sayın Başbakan dedi ya.. 'kişiler ve kurumları ayıralım' o zaman Platini burda derse derdi. İyiki demedi. Biz bu güne kadar kurullara fanatik taraftar seçtik. Hiç ciddi hukukçu seçmedik. Hepsi fanatizminin eseri olmuş. Ondan sonra kalkıyorlar bu kadar yazılan çizilen rağmen 'şike var şike yapan yok' diyorlar. Ruhlar mı yaptı bunu. İnsan biraz Türk halkına saygılı olmalı.

DİSİPLİN KURULU SIFIR CEZAYI ZORLADI
Disiplin kurulu sıfır cezayı zorladı ama olmadı. Bu kadar ceza verdiler. Hiç ceza vermeme gibi bir durum da olmazdı heralde. Bu tam değil, yarım adalet. Fenerbahçe İlhan Ekşioğlu'nun ömrü bitti. O 3 yıl öbür boyu demekrtir. Bu şimdi öbür tarafa da tesir eder. Yazık değilmi o çocuğa.

BAŞKANDAN HABERSİZ YAPABİLİR Mİ?
Başkanlardan habersiz çok zor olur. Bizim kulüpte merkezi Trabzon olduğu için herşeyden haberdar olmayabilirim. Ama bende giderken imzalarım. Ama burda Fenerbahçe yapılanmasında mümkün değil. Galatasaray da olabilir. Ama şikeden demiyorum. Transfer falan. Ama Aziz beyin böyle birşey olacağını...

ŞİKE SERBEST GİBİ BİRŞEY OLDU
UEFA şu takım bu takım gelmesin derse, nasıl 58 formül buldular buna da bir formül bulması lazım. Yabancı gazetelerin çoğu gülüyor bize. Şikeci serbest gibi birşey oldu. Mecburmuyum bunlarla karşılaşmaya. Türkiye'de hukuk yokmudur?

FENERBAHÇE'YE CEZA VERECEKSİN
Fenerbahçe'nin düşmesi Türk futboluna zarar verir. UEFA ağıriyor. Ama soruşturma bitsinr değiştirin diyor. Fenerbahçe çok büyük bir camia. Takdir edilen camia. Başka bir formülde bulunurdu. Ama ceza alınalarak bulunurdu. Silerden 10 puan.. Ama Fenerbahçe'yi ceza verirdin. Nasıl kandırıcağız kamuoyunu. Fenerbahçe küme düşsün diye kimsenin öyle bir derdi yok. İşin bu tarafını da düzelteceksin bundan sonra gelecek nesil de örnek almasın.

AYKUT KOCAMAN'A BİRİ KAĞIT MI VERİYOR
Aykut Kocaman'a yarı birisi kağıt veriyor bunu de diyor. Yada değişti bimiyorum. Olaylara sebebiyet verecek demeçleri oluyor. Bizim hocanın da geçen hafta olmuştu. Bu hafta gitti konuştu bilmiyorum.

3 TAKIMLA OYNADIĞIMIZ MAÇLAR HEP FİNAL
3 takımla oynadığımız bütün maçlar hep finaldir. Kimlere sempatimiz yoktur. Ama yöneticiler arasında bazıları çok arkadaşsın, bazıları ile az arkadaşsın. Mesela Beşiktaş'ın Fikret Orman o Hopalı.. Ona ayrı bakarız. Şimdi Fenerbahçe'da Aziz benim eski arkadaşım. Onun iyilğini isterim. Ama bu saha dışı ilişkiler. Bazen sempati ile götürmem lazım. Ama biz öyle bir olduk ki en iyi arkadaşlarımızla karşı karşıya geldik, konuşmaz oluk.

DOSTLUKLARIN KURULMASI İÇİN
Dostlukların kurulması için bizim jenerasyonun sonrası gelmesi lazım. Herkes anlatıyor bunları.

MİLLİ TAKIMLARDA BİLE AYRIMLAR VAR
Türk futbolunun toplanması lazım. Futbolcularda bile oluyor. Bizim futbolcular milil takımda bile Galatasaraylılar ile beraber oluyormış... Milli takım hocamızın da ayrı bir özveride bulunması lazım. Terapi mi olur artık bilyirorum. Ama Abdullah da yapar bunu.

AKYAZI 5 SENE DAHA DEVAM EDER
Şimdi stadla uğraşıyoruz. 3 sene geçti 5 sene daha geçer heralde. Müteahit bir durdurup bir yapıyor. Başbakan geldiğinde onu da konuşacağız.

ALTAYLI: GALATASARAY'IN BAŞINA GELSEYDİ HERKES BAŞKANI ALIRDI.. DAVALAR AÇILIRDI.. FENERBAHÇE MÜTHİŞ BİR LOBİ OLUŞTURDU. FENERBAHÇE TÜRK SPORUNDAKİ EN BÜYÜK GEÇTÜR..
ŞENER: Hiç itirazım yok. Fenerbahçe büyük bir güçtür. Bizde ben haklı olmasam beni çoktan gömmüşlerdi. Bizimkiler rahat düşerse düşelim derdi. Tiptir bizimkiler. Demezdiler ekonomi falan. Fenerbahçe çok iyi organize oldu. Türk futbolunda mutlaka olması gereken bir spor kulübüdür. Demin ondan dedim.. Ama bir hata varsa ortada bunu demek lazım. Adalet olması lazım. Nasıl olsa Fener'e birşey olmaz diye bir cümle oluşur Türkiye'de.. Oluştu. Bunu da yapan Federasyon. Bana göre Fenerbahçe'nin bunlaar da ihtiyacı yoktu.

FENERBAHÇE CEZA ALMAZ
Fenerbahçenin ceza almaması, Fenerbahçe'nin ismini de lekeliyor Türk sporu açısından. "Biz öylesine büyük bir kulübüz ki bize kimse ceza veremez" şekli de çıkıyor ortaya. Artık disiplin kuruluna Fenerbahçe ile ilgili birşey gelirse Fenerbahçe'ye ceza verilmze durumu çıktı ortaya.. Bazı şeyler Fenerbahçe lehine değişti. Fenerbahçe aleyhine birşey yapılmaz.

GAZETECİ MEHMET BARANSU'NUN  İDDİASI: GÖRÜŞME KASETİ VARMIŞ..
Onu okudum. Altta bir yerde bir yanlışlık var. Yıldırım Demirören içkiliyken.. Yıldırım Demirören içki içmiyor. Ama onun yerine dalgınken dese belki uyabilir. Böyle birşey var mı? Geriye sar kaseti, uyuyor. Çokta rahatlar..

FUTBOL EMEKÇİSİ KİMDİR
Emre, 'futbol emekçisisiyim' dedi. Emekçi, porshe sürmez.. Zonguldak maden işçisi emekçidir.. Onu da inşallah düzeltir..