Trabzonsopr Başkanı Sadri Şener, bugün öğlen saatlerinde geldiği Trabzon'da yönetim kurulu ile bir toplantı gerçekleştirdi.  Özelilkel CHP Krizi ve son dönem yaşanan saha sonuçlarının da masaya yatırıldığı toplantıda bundan sonra izlenecek yol haritası belirlendi.
Yönetim kurulu toplantısının ardından Başkan Şener, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ile de bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda da olumsuz saha sonuçlarının gündeme geldiği ifade edildi.

Başkan Şener, Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde yaptığı arka arkaya toplantıların ardından saat 16:30'da Trabzon basının karşısına çıktı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Şener dikkat çeken açıklamalar yaptı.

İŞTE BAŞKAN ŞENER'İN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLADI:

"Başbakan'a serseniş olmazken CHP'ye sert söylemleriniz var. Neden başbakana serzeniş olunmuyor, Başbakan ile konuştunuz mu?

Orda ağırlıklı cümle "tabi onun yaptığını tasvip etmiyoruz" cümlesi çok önemli. Tabi bunu başa alacaksın. Burda Sayın Kılıçdaroğlu'nun yaptığını tabiki tasvip etmiyoruz. "Aziz beye yapılan bir haksızlık var" diyor ısrar ediyor.
Orda ben başbakana sordum. "O da bana çok sert demeç veriyorsun yumuşat" dedi. Bende benim durumum bu  söylemlerim bu şeklinde cevap verdim. CHP Genel Başkanı ise, forma aldı "haksızlığa uğruyor" dedi.  CHP'nin ziyaretinde burda bizim arkadaşlarda da hata var. Soru sormamışlar




BAŞBAKAN MİCHAEL PLATİNİ'Yİ ETKİLE Dİ Mİ?

Bu bir söylem. Bizde başvuracağız. UEFA'ya ayın 16 sında. Bunun bir manası yok.

Fenerbahçe yapmamış sahaya yansımamış.. Dünyada bunu tarifi yok. Kulübün başkanı yöneticileri ceza almış. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi o ayrı bir konu. Türkiye'de adil yargılanamıyor diye..
Tahkim değişti niye değişti..

"1461 Trabzon havaya girmiş" Şener, PTT 1. Lig'de mücadele eden pilot takımları 1461 Trabzon'un satışı yönündeki açıklamaların gerçekçi açıklamalar olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
''Dünyada iki kulüp aynı çatı altında olmuyor. Bu konuda bize yazı da geldi. Yarın öbür gün PTT 1. Lig'de ters bir şey de herkes birbirini şikayet edecek. Ya devretmek ya satmamız lazım. Gizli de yapamam bunu, söylemem lazım. 1461 Trabzon PTT 1. Lig'de en imkanlı bir takım. Takımın morali bozuldu deniliyor. Takım havaya girdi, birden burnumuz büyüdü deseler daha doğru olmaz. Geçen maçı seyrediyorum, havaya girmişler. Hepsi bir Burak Yılmaz olmuş'' diye konuştu.




YÖNETİM KURULUNDA SIKINTI VAR MI?

Yönetim kurulunda kriz yok. Sıkıntı herzaman var. Kriz olmaz. Ne yapacağız kriz olursa. Burda sevilen birşey krizin olması ama bende öyle birşey yok. Ben böyle bağırır çağırırım ama sonra herşeyi düzenlerim...

"CAS'ta kararlı mısınız?"

13 tane avukata soruyorum. Burda ki avukat böyle diyor İstanbul'da ki ayrı diyor. Ben bunu düşünüyorum. Gitmem lazım. Ben Trabzonpor'u bir adım geri getirtmem.

"Hakemler etkiliyor mu?"

Hakemler kötü mötü değil. İlker Meral hata yapmış. Bundan beslenemeyiz..

"Şenol Güneş transferleri kendisinin yapmadığını söylüyor. İyiler gitti gibi cümleler kullanıyor. Janko Emerson'u transferinde tamamen sizin aldığınız söyleniyor. Transferde neler oluyor?"

Çoğunu ben alıyorum. Benim yetkim. Hocaya soruyorum. Hocanın hepsinden haberi var. Yönetim kurulunun da hepsinden haberi var. Gizli bir iş yapmıyoruz. Janko dediğin adamın Emerson'u internetten oku burda x bir kişi de onu alır. Bizim takımı alt alta yazdığında hepsi çok önemli oyuncular.

Zokora'yı çıkar Janko'yu çıkar normal sıradan bir takım. Ordu'dan niye bahsedilmiyor. Maalesef bu iş pahalı. İstanbul'a karşı yarışıyorsun.

1461'de ikitane yabancı var. Trabzonlu olmayan da çok var. Eskiden diyorlardı ya Yavuzselim'de çok var. Yok işte olmuyor.




"N'Doye çok iyi bir transfer olacaktı"
Biz 6 milyona kadar çıktık. O 7 milyona Moskova'ya gitti. Biz kendisine 1.3'e kadar çıktık. Orası 1.7 verdi. Biz limitleri zorladık. 1.7 yoktu bizim tarihimizde. Ama o da çok iyi bir santrofordu..

"Futbol A.Ş.'nin hisselerinin alımı ne durumda?"

Alışlar devam edecek. Bazen satılıyor bazen de alınıyor böyle hisseler. Ama biz kanun gereği bildirerek alıyoruz. Elimize fon geçtikçe daha fazlasını da alacağız. O konu hassas olduğumuz konu.

"Güneş'in bırakma ile ilgili sizle görüştü mü? 3 yıllık anlaşma yapıldı mı?"

Sezon sonu bitiyor. Ama yarın yaparız. Şenol Güneş yabancı biri değil. Bu yıl sonu bitiyor. Ama yarın yapalım. Şenol Güneş bizim arkadaşımız yaparız onda bir sıkıntı olmaz. İsterse tabi...  Şenol Güneş'in bırakma konusunda bizle görüşmesi yapamaz. Bu kadro ile 13 değil en az 20 puan olmamızg erektiğini söylüyor hocamız. Tabi bu teknik konu. Ama çözüm bulacağız. Geçen hafta Adrian'ı koydu. Heralde bu hafta da onu oynatır.

"Burda sıkıntı size göre ne?"
29 oyuncu fazla olduğu.. Bazı oyuncularda bu mevkiide forma kapmanın zor oluduğunu anlatıyor. Bazı mevkilerde Ocak ayında azaltma yoluna gitmemiz gerekiyor. 23'e düşüreceğiz.

Bazı futbolculara bakıyorsun, İstanbul'u çok seven oyuncular var. Bazılarına bakıyorsun, kulübü sevmeyen öyle biri yok. Kendi özel hayatlarında gel gitler oluyor. Benim tahminlerim bunlar. Ama bende diyorum ki benim elimde çok sayıda adam olmasının dezavantajları oluduğu yönünde avantajları da var.

Colman sakatlandı başka oyuncu koyduk. Önümüzde Türkiye Kupası maçları var. Yerli yabancı oranı var. Tabi bunlar bir araya geldiğinde 1 yılda bir takım da oluşmuyor. İlk devranın sonlarına doğru bir takım şeyler yerine oturur diye düşünüyorum.

Tabi kulübün gelirleri de var. Bursa ile Antalya maçlarını kaybettik 2 trilyon.. O yenilmenin bana da ekonomik skıntıları var. Onlara da var primlerini alamıyorlar. Bu mutlaka düzelmeli. Şart bu.. 

"Moral için kalkıp gelecek halim yoktu; ama gelelim dedik, geldik."

Maçta burda değilim. Doktorumuz stersten ayağını bir yere vurursun falan dedi. O yüzden onu dinlemek zorundayım. Eskişehir veya Gençler'den birine gelirim.

3 Temmuz'da hep yalnız kalmaktan şikayetçiydiniz. Trabzonspor camiası bu kadar önemli bir konuda niye birlikte olmadı..

Onu bilemiyorum. Bu duruma sizde... Trabzon'u sevmeyen oyuncu yok. Adam kafadan seviyor sonradan vazgeçiyor. Bende bayılırım bu takım için çırpınan adamı.. Maç başladığında 10 dakika içinde anlıyorum. Top taca çıkıyor o zaman anlıyorum gitti.

Tabi burdan bir destek göremiyence parlıyorum. Burda da istifa etmek kelimesi çok kullanılıyor. Bende o kelimeyi sevmiyorum. Ama işte sonuna kadar götüreceğiz..

ADAY OLACAK MI?

Özel bir durum olmazsa aday olmayacağım. Sakatlanıyoruz, yoruluyoruz bizim de emeğimiz var.