Futbol Federasyonu Başkan vekili Mehmet Ufuk Özerten'e Trabzonspor BaşkanıSadri Şener'e basın yoluyla hakaret ve aşağılayıcı sözler sarfettiği iddiasıyla açılan davanın olay yerinin İstanbul olduğu belirtilerek yetkisizlik kararı verildi.

Ufuk Özerten, mayıs ayında Trabzonspor Başkanı Sadri Şener için, "Başından beri, kişisel başarısızlıklarını örtme maksadıyla faturayı başkalarına kesme planına artık 'dur' denmesi gerekiyor. Çünkü Trabzonspor gibi 45 yıldır Türk futboluna yön veren bir camianın başkanı sorumluluk sahibi olmalı, ortalığı yangın yerine çevirip sonra da itfaiyeci rolü oynamamalıdır. Bunları da sempatik bir görünüm altında yaptığını düşünüyor, ancak böyle davranarak hem futbolumuzla alay ettiğinin hem de kendini komik duruma düşürdüğünün farkında olmuyor. Ona acıyorum" demişti.

Trabzonspor'da bu açıklama nedeniyle Ufuk Özerten'in hakarete varan ifadeler kullandığını iddia ederek nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet etmiş, savcılık da Özerten hakkında kamu davası açılmasına karar vermişti.

Ufuk Özertem hakkında Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'e hakaret ettiği gerekçesiyle TCK'nın 125./2 maddesi gereğince 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması, Trabzon 2'inci Sulh Ceza Mahkemesi ’nde yapıldı. Başkan Şener’in avukatı Nusret Yımaz ve Ufuk Özerten’in avukatı Nagihan Bardakçı’nın katıldığı duruşmada mahkeme suç yerinin İstanbul olması nedeniyle yetkisizlik kararı vererek dosyanın İstanbul yetkili Sulh Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine kararlaştırdı.