61SAAT HABER SERVİSİ-Fenerbahçe'nin Rize'den dönerken Trabzon - Sürmene'de uğradığı silahlı saldırının ardından bir çok iddia ortaya atılırken sosyal medyada yayılan bir fotoğraf kafaları karıştırdı. HDP'nin Trabzon örgütlenmesine ait olduğu ileri sürülen bir sayfadan atılan mesajda, "Trabzon'da HDP Binası açtırmayanlar, bizi terörist ilan edenleri yarın Türkiye terörist diye hitap edecek. Milliyletçi Trabzon sende bizi yıldıramazsın" ifadelerine yer verildi. 

Ancak  sayfaya girildiğinde dün saat 15:16 sıralarında atılan böyle bir mesaja rastlanamazken, fotoğrafın gerçekliği de tartışma konusu yarattı. Bir diğer iddia ise mesajın yayınlanmış olabileceği ardından ise mesajı yayınlayanların gelen tepkiler sonrasında mesajı silmiş olabileceği şeklinde.
Konuyla ilgili aynı sayfadan bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, " Trabzon'da Fenerbahçe Spor Kulübü otobüsüne yapılan silahlı saldırıyı HDP Trabzon İl Örgütü olarak kınıyoruz.
Trabzon'da bazı internet sitelerinde HDP'yi hedef gösteren haberleri de kınıyoruz.

HDP Trabzon İl Örgütü olarak Fenerbahçe Spor Kulübü otobüsüne yapılan saldırının faaillerinin bulunmasını ve söz konusu olayın tüm gerçekliğiyle ortaya çıkarılmasını istiyoruz" ifadelerine yer verildi.