Ahmet Suat Özyazıcı Stadı’nda oynanan mücadele adeta nefesleri kesti. Ligi ikinci sırada bitirerek play-out oynama şansını sürdürmek isteyen Sürmenespor, şampiyonluğu garantileyen Zağnosspor ile karşılaştı.
Karşılaşmanın ilk yarısında iki takımda etkili pozisyonlar yakaladı. Sürmenespor’un rakip kalede baskılı olduğu dakikalarda top ceza sahası içerisinde Zağnoslu Oğuz Şenoğlu’nun eline çarptı. Pozisyonu gören hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanmak için topun başına geçen Sürmenesporlu Hakan Denizci topu filelerle buluşturmayı başardı. Sürmenespor bu golle 1-0 öne geçti ve devre yeşil-beyazlıların 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Maçın ikinci yarısında ise goller ve kırmızı kartlar art arda geldi. Sağ kanattan gelişen atakta Sürmenesporlu Ahmet Kablan ceza sahası içerisine girerek yaptığı şutla kaleci Murat’ı bir kez daha mağlup etti. Bu gol Sürmenespor’u 2-0 öne geçirdi. 2-0 geriye düştükten sonra farkı indirmek için yüklenen Zağnosspor, 60’ıncı dakikada aradığı golü buldu. Oyuna ikinci yarıda giren Ahmet Alagöz ceza sahası içerisinde topa kafayla dokunarak ağlarla buluşturdu. 2-1. Oldukça çekişmeli geçen maçın son dakikalarında heyecan doruk yaptı. Zağnosspor’da ikinci yarıda oyuna giren Temel Emre Kantekin sağ kanattan yapılan ortaya iyi yükselerek topu bir kez daha Zağnos lehine ağlarla buluşturdu. Bu golle Zağnosspor 2-2’lik beraberliği yakaladı. Dakikalar 85’i gösterdiğinde Sürmenesporlu Selim Hancı rakibine yaptığı faulden dolayı ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışına çıktı. Maçın uzatma dakikalarında ise bir kırmızı kart bir de gol oldu. 90+2’de Zağnossporlu Yusuf Usta hakeme yaptığı itirazdan dolayı ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışına gönderildi. 6 uzatma dakikasının ilave edildiği maçın 90+5’inci dakikasında sahneye Soner Yirmibeş çıktı. Kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu filelere gönderen Soner, takımını 2-0 mağlubiyetten 3-2’lik galibiyete taşıyan golü attı.

Şampiyon Zağnosspor bu galibiyetle puanını 22’ye çıkarırken Sürmenespor ise 12 puanda kalarak play-out şansını zora soktu.

SAHA: Yavuz Selim
HAKEMLER: Alpaslan Şen **, Burak Cansız **, Yakup Bulut **
ZAĞNOSSPOR: Murat Kul ***, Hüseyin Değer *** (Dk. 67 Temel Emre Kantekin ***), Cevdet Sevgi ***, Yusuf Usta **, Serdar Özen ***, Yakup Uzun ** (Dk. 57 Ahmet Alagöz ***), Oğuz Şenoğlu ***, Soner Yirmibeş ***, Ediz Kalyon ***, Emre Aydoğan ***, Muhammet Topal ***
SÜRMENESPOR: David Khurtside **, Barış Hamza **, Beyler Mehmet Emin **, Halit Hasançebi **, Gökay Büber **, Selim Hancı **, Vehbi Buruk **, Serkan Köse ** (Dk. 90+2 Osman Duman ?), Hakan Denizci **, Ahmet Kablan **, İsmail Dağlar Ural * (Dk. 75 İsmail Eryiğit *)
GOLLER: Dk.8 Soner Yirmibeş , Dk.10 Ediz Kalyon , Dk.37 Emre Aydoğan, Dk.73 Cemal Öztürk (Zağnosspor), Dk.76 Faruk Bahar, Dk. 90 Furkan Kuşan (Çarşıbaşı Bld)
KIRMIZI KART: Dk. 85 Selim Hancı (Sürmenespor), Dk. 90 +2 Yusuf Usta (Zağnosspor)