6 Mayıs Pazar günü saat 19.00`da Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan karşılaşmada şampiyonluk düğümü de çözülebilir. Yine aynı gün aynı saatte Beşiktaş`ı sahasında ağırlayacak olan Galatasaray rakibini yenmesi halinde, Trabzonspor`da, Fenerbahçe`yi evinde mağlup etmesi halinde sarı-kırmızılı takım şampiyonluğunu ilan etmiş olacak. Kendi saha ve seyircisi önünde ezeli rakibi Fenerbahçe`yi yenerek şampiyonluktan etmeyi hedefleyen Karadeniz ekibinde tüm hesaplar 3 puan üzerinde yapılırken, ortak olamadığı  şampiyonluk yarışında ezeli rakibini saf dışı bırakarak rövanşı almayı planlıyor.

Güneş`den Anlamlı Motivasyon

İki takım arasında yaşananların yanı sıra teknik direktör Şenol Güneş ve Aykut Kocaman arasında yaşanan sözlü atışmalar ise bu maçın önemini bir kat daha artıyor. Geçen yıldan beri yaşananlar ve bugünkü tablo düşünüldüğünde teknik direktör Şenol Güneş`in oyuncularına teknik ve taktik çalışmasından çok motivasyon yüklemesi yapıyor. Futbolcularını içten içe kamçılayan sözlerle sarf eden deneyimli teknik adam taraftarın ve futbolcuların Fenerbahçe maçına üst düzey bir motivasyon ile çıkacağını hesaplarını yaparak oluşan tabloyu olumlu kullanma adına planlar yapıyor.

Güneş, oyuncularıyla bir araya geldiği toplantılarda, "Galatasaray karşısında ne yapabileceğimizi gösterdik. Şimdi bir Fenerbahçe maçı var. Herkes bu maçın skorundan çok sahada neler olacağını merak ediyor. Taraftarımız o merak edilenler hakkında gereken cevabı en iyi şekilde verecektir. 90 dakikada takımlarını hiç susmadan destekleyerek elde edilecek galibiyetin en büyük pay sahibi olacaklardır.

Hiç bir provakosyana ve galeyana sadece takımlarını desteklemek için stadyumda olacaklar. Bizlerde evimizde oynayacağımız sezonun son maçında iyi bir sınav vererek taraftarımızla birlikte sahadan mutlu ayrılacağımıza inanıyorum. O yüzden bu maçın önemini, ne ifade ettiğini söylememe ve anlatmama gerek yok. Bu maçın için ayrı bir motivasyona ihtiyaç duyduğunuzu sanmıyorum. Çünkü bu maçı üst düzey bir motivasyonla beklediğinizi biliyorum" dediği öğrenildi.