Geçtiğimiz hafta sonu Şanlıurfaspor ile 1461 Trabzon maçında hakemin maçı tatil etmesi ve taraftarın sahaya inerek olay çıkarması konusuna değinen Teknik Direktör Bahri Kaya, yaşanan olumsuzluktan ders çıkardıklarını ve bundan sonra böyle bir duruma düşmeyeceklerini belirterek, “Futbol hiç durmasın her maç 90 dakikada bitsin” dedi. Herkesin bu konuyla ilgili sağduyulu davrandığını vurgulayan Kaya, “Şanlıurfaspor- 1461 Trabzon maçı öncesinde kupa maçı oynamıştık. Kupa ve lig maçı derken çok istekli arzulu çok formda bir ekip olarak tüm eksikliklere rağmen iyi başladığımız ve öne geçtiğimiz müsabakada çok uzun yıllarda bir olabilecek bir sonuçla ayrıldık. Bütün olan olayları yazılan raporları biliyorum.

O gün çok insan vardı statta ve sadece birkaç kişi sahaya indi. Orada oyuncu taraftarı durdurdu. Burada bir iki kişi hata yaptı ancak yüz kişi o hatayı düzeltmeye çalıştı. Taraftar olarak, teknik ekip ve personele olarak, futbolcu kadrosuyla birlikte hep beraber sağduyulu davranmaya çalışıyoruz. İyi niyetimizi ve gayretimizi ceza kurumunun göz önünde bulunduracağına inanıyorum. Ama her ne şartta olursa olsun biz o şartlara ayak uyduracağız. Taraftarın bize, bizimde taraftara ihtiyacımız var. O gün maçı yöneten hakemin aldığı karara da saygı duyuyorum. Artık bundan sonra şunu söyleyebilirim ki sportif faaliyetlerden ve takımdan sorumlu kişi olarak bu maçla ilgili susma hakkımı kullanıyorum. Bu müsabakadaki olaylarla ilgili neresinden ders alabileceğimize bakacağız ve o dersi alarak bir daha ki maçlarda daha dikkatli olacağız.” Diye konuştu.

1461 Trabzon maçının ardından Salı günü ilk antrenmanlarını yaptıklarını ve bugünde iki antrenman yapacaklarını aktaran Teknik Direktör Bahri Kaya, hafta sonu oynanacak olan Gaziantep Belediyespor maçına hazırlanmaya başladıklarını söyledi. Müsabakadan dolayı Atacan ve Koray’ın kadroda olmayacağını belirten Kaya, sakatlıkları süren 2 sporcunun da hafta sonu oynanacak maçta yer almayacaklarını kaydetti.

Şanlıurfaspor idarecileri ile birlikte futbolculara psikolojik destek sağlamaya çalıştıklarını dile getiren Teknik Direktör Kaya, sporcuları bu travmadan bir galibiyetin kurtaracağını belirtti. Kaya, “maça kazanmak arzusu ile çıkacağız ve bu atmosferden kurtulmanın tek yolunun 3 puan almak olduğuna inanıyoruz. Ve bundan sonra kaldığımız yerden işimize devam edeceğiz” dedi.