61SAAT-2014 Dünya Kupası elemeleri bu akşam oynanan maçlarla başladı. Türkiye ilk maçında Hollanda'ya 2-0 kaybederken Trabzonspor'un son dönemde gözde oyuncusu Sapara'da kendi ülkesi Slovakya ile Litvanya karşısında çıktı.
Litvanya'da oynanan 2014 Dünya Kupası G Grubu elemelerinin ilk maçında ilk 11'i toplamda 73 milyon Euro değerinde olan futbolculardan oluşan Slovakya, ilk 11'i 9 milyon Euro değerindeki litvanya karşısında favori olarak gösteriliyordu.



Ancak maçın henüz 18. dakikasında Litvanya, Marius Zaliukas'ın attığı golle 1-0 öne geçti. Kağıt üstünde favori gösterilen Slovakya'yı ilk maçta yenilmekten ise Trabzonspor'da Bordo-Mavili takımın Slovak futbolcusu Sapara ipten aldı. Sapara 41. dakika milli takımının tek golünü atarak maçı 1-1 getirdi. Maçın geri kalanında başka gol olmayınca bu skorla bitti.
Karşılaşmada Sapara 90 dakikada forma giyerken birde ilginç bir an meydana geldi. Slovakya milli takımında yer alan Fenerbahçeli futbolcu Stoch, karşılaşmanın 61. dakikasında oyundan alınarak yerini Breznanik'e bıraktı. Trabzon'un plaka kodu olan 61. dakikada yerini Breznanik'e bırakan Stoch, kendisinden bekleneni veremeyince oyundan alındı.
Karşılaşmada Trabzonspor'un diğer futbolcuları Marek Cech ve Vittek forma giymedi.

KAYNAK: 61SAAT.COM