Trabzonspor'un 45+1'de Marek Sapara'nın ayağından attığı gol, maçın kader anlarından biriydi. Bu dakikada Fernandes serbest vuruşu kullanmak için topun başına geçti. Ancak Olcan Adın, Fernandes atışı hemen kullanmasın diye yakın mesafede durdu, sonra da hareketlendi. Portekizli yıldız buna rağmen atışı kullandı. Ancak Trabzonsporlular topu kapıp hızla karşı kaleye yüklendiler ve Sapara ile golü buldular. Bu gol sonrası Beşiktaşlı futbolcular hakem Cüneyt Çakır'ın etrafında kümelenip itiraz ettiler.

MARKUS MERK: KARAR YANLIŞ
Olcan'ın Fernandes'i engellediğini savunan siyah-beyazlılar, golün iptalini istediler. Ancak Çakır, kararını değiştirmedi. Eski hakemlerden Bülent Yavuz, Oğuz Sarvan, Mustafa Çulcu ve Uğur Bekdemir, Çakır'ın kararının doğru olduğunu belirttiler. Sarvan, "Kural der ki, engel varsa atış tekrarlatılır. Ancak futbolcu, engeli göre göre avantaj sağlamak amacıyla atışı yaparsa hakem oynatır" dedi. Çulcu, "Fernandes cinlik yaptı" şeklinde konuşurken, Markus Merk ise Çakır'ın yanlış karar verdiğini savundu.

1967. GOLÜ ATTI
Maçın tartışmalı golünün kahramanı Marek Sapara, bu sezon ligde ilk kez ağları sarsarken, bu golün anlamı büyüktü. Slovak futbolcu, 1967 tarihinde kurulan Trabzonspor'un ligdeki 1967. golünü kaydederek tarihe geçti. Sapara, "Sonuçtan memnun değiliz, çünkü 2 puan kaybettik" diye konuştu.

İĞNEYLE OYNADI
Sapara, zorlu karşılaşmaya iğneye çıktı. Soğuk algınlığı geçiren ve serum tedavisi gören Slovak futbolcu, teknik direktör Şenol Güneş'e "Oynamak istiyorum" deyince ilk 11'de görev aldı. Büyük bir efor sarf eden ve bu yüzden iyice halsiz düşen Sapara, 74. dakikada yerini Volkan Şen'e bıraktı.