3. Resmi maçında ikinci mağlubiyetini alan ve lider Romanya ile arasındaki puan farkı 6'ya çıkan Türkiye Dünya Kupası yolunda büyük yara aldı.

İki takımı karşılaştırdığımızda büyük bir farkın olduğu gözlense de artık futbolda büyük rakamlardan çok sistemlerin ne kadar önemli olduğu gerçeği ortaya çıktı.

ROMANYA 30 TÜRKİYE 100 MİLYON EURO

Romanya adına sahada forma giyen oyuncuların toplam değeri yaklaşık 30.3 milyon euro. 14 oyuncumuzun görev aldığı A Milli Futbol Takımımız'ın toplam değeri ise 101 milyon euro.

TFF ROMANYA'NIN 6 KATI BÜTÇEYE SAHİP

Sadece oyuncular da değil iki fedarasyonun gelirleri karşılaştırıldığında Yıldırım Demirören yönetimindeki Türkiye Futbol Federasyonu'nun bütçesi 300 milyon dolar iken Romanya Futbol Federasyonu'nun bütçesi ise 50 milyon dolar civarında.

PROTOKOLDEKİ HÜZÜN

Tüm bu karşılaştırmaların eşiğinde maçın sonunda gülen taraf Rumen Futbol Federasyonu Başkanı Sandu oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve TFF başkanı Yıldırım Demirören koltuklarında büyük bir moral çöküntüsü ile kıpırdayamazken Sandu, takımını ayakta alkışlarken yüzündeki ifade her şeyi anlatıyordu.

AMK gazetesinden Eser Erenler'in objektifine yansıyan bu kare  sözün bittiği an olarak hafızalardaki yerini aldı.