Zirvenin 10 puan gerisinde kalan Trabzonspor’da artık gözler tamamen Galatasaray maçına çevrildi. Hem yönetim hem de teknik direktör Ersun Yanal, İstanbul’da alınacak bir galibiyetin takımı ayağa kaldıracağının farkında. Bordo-Mavililer tam gaz bu maça hazırlanırken, istatistikler de Ersun Yanal’dan yana. Öyle ki Trabzonspor’daki 2. döneminde yani 2 sezon önce tecrübeli hoca, Halilhodzic’ten sonra göreve gelmiş ve ligde son 6 maçının 5’ini kazanan Galatasaray’ı Arena’da 3-0’lık skorla devirmişti. O galibiyetten sonra Fırtına kısa vadede ayağa kalkmıştı.

3 maçtır kaybetmiyor

Ersun hoca cumartesi günü yine İstanbul’da Cim Bom’u yenip, bu başarıyı tekrarlamak istiyor. Nitekim Trabzonspor’un başında Galatasaray’a karşı çıktığı son 3 derbi maçını da kaybetmeyen Ersun Yanal, bu karşılaşmaların 2’sini kazandı, 1’i ise beraberlikle sonuçlandı.

Aslan avcısı!

Ersun Yanal sadece Trabzonspor’un başında değil, başka kulüplerde de Galatasaray’ın belalısı oldu. 2000-2001’de Ankaragücü ile Galatasaray’ı şampiyonluktan eden başarılı teknik adam, 2002-2003 sezonunda da Gençlerbirliği’nin başında 31. haftada Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı. O maçtan sonra Galatasaray’ın lider Beşiktaş ile arasında puan farkı 5’e çıktı. Devamında da
Kartal sezonu şampiyon tamamladı.