Hollandalı futbolcu Joris Mathijsen'in (32) kulübü Malaga ile görüşmelere devam eden Trabzonspor yöneticileri,herhangi bir olumsuzluğa karşın 'B Planı'nı hazır tutuyor.

Fanatik.com'da yer alan habere göre; Fırtına, Villarreal'in 32 yaşındaki stoperi Carlos Marchena'yı da gündemine aldı. 1.83'lük İspanyol savunmacının, kulübü Villarreal ile sözleşmesi 2013 yılının Haziran ayında sona eriyor. Ancak İspanyol kulübünün küme düşmesi nedeniyle, maliyeti yüksek olan oyuncularla yollarını ayırmayı planlaması, Bordo-Mavililer'in elini güçlendiriyor. Çünkü kulübünden yılda 2 milyon Euro kazanan Marchena'ya, vergiler düşüldüğünde 1 milyon 200 bin Euro civarında bir para kalıyor. Villarreal'in bu oyuncusunu, bonservis bedeli talep etmeden yıllık ücretine karşılık bırakmayı düşünmesi ise Trabzonspor'un 1 milyon 500 bin Euro civarında bir ücretle İspanyol futbolcuyu renklerine bağlayabileceği anlamına geliyor.  

Brugge da istiyor ama...

Öte yandan Marchena için Club Brugge'un da girişimde bulunduğu ifade edildi. Belçika ekibinin oyuncuyu kadrosunda görmek istediği, ancak kendisinden yıllık ücretinde indirime gitmesini istedikleri öğrenildi. Tecrübeli stoper indirime gitmesi durumunda vergiler düşüldüğünde, Trabzonspor'dan kazanacağı olası yıllık ücretin çok altında kalacak. Bu nedenle Karadeniz ekibinin Brugge'un araya girmiş olmasına karşın, bu transferde çok daha avanatajlı olduğu ifade edildi.