Trabzonspor ile Galatasaray arasında ki dostluğun bitmesinde en önemli aktörler arasında gösterilen Selçuk İnan, Hürriyet'e konuyu değerlendirdi. Tam bir siyasetçi havasında yönlendirmeli sorulara cevap veren Selçuk, konunun odağına inmek yerine etrafından dolaştı.
Kendisine değer katan Trabzonspor'a neden para kazandırmadığı sorulmayan, Galatasaray'a transferi öncesi Trabzonspor'da kalacağı şeklinde yaptığı açıklamalar hatırlatılmayan Selçuk, bir de üstüne tavsiye verdi: "Bitsin bu kin"


İŞTE SELÇUK İLE YAPILAN ROPÖRTAJIN TRABZONSPOR KISMI

- Trabzonspor’da forma giydiğin dönemde Fenerbahçe’nin kaybettiği şampiyonluğun ardından iki kulüp arasında neden bir husumet oldu?
- Ben bunlara anlam veremiyorum. Futbol büyük bir kitleye hitap ediyor. Dünyada barışı sağlamak için bile futbol kullanılıyor. Bu oyunun böyle bir gücü var. Son zamanlarda yaşananlar anlamsız boyutlara taşındı. İnsanlar birbirini ‘öldürür’ oldu. Kendi renginden olmayana, her yerde nefretle bakılır hale gelindi. Bu tablonun devamı halinde insanlar da takımlar da zarar görecek. Umarım olaylar büyük ve uç noktalara taşınmaz. İnsanların bizim gibi düşünmesi lazım. Futbolcular birbiriyle yakın arkadaş. Beraber yemek yiyoruz, eğleniyoruz. Bu kin artık bitsin ve taraftarlar da sahadaki futbolcular gibi düşünsün.



Trabzon’u sevmediğimiz düşünülmemeli

- Trabzonspor camiası, G.Saray’a gelen 4 eski futbolcusu için tepki gösteriyor. Serbest kalan oyuncunun özgür iradesini kullanması normal değil mi?
- Türkiye’de maalesef bu konular fazla abartılıyor. Ben Trabzon’da 3 yıl kaldım ve bordo mavili kulüple 3 yıllık sözleşmem vardı. Trabzon’dan kaçmadım. 3 yıl boyunca bütün maçlarda, vargücümle oynadım. Sözleşmem bittikten sonra profesyonelce düşündüm. Ayrıldım. Bir insan Trabzon’dan ayrılıyorsa orayı sevmiyor anlamı çıkarılmamalı. Başka bir neden de aramak gerekmiyor. Orası ona yetmiyordur belki. Daha büyük hedefler vardır. Farklı yaşam standartları vardır. Futbolculara saygı duyulmalı.
İyi olan futbolcunun kalması istenir, kötüyse de göndermek için ekstra çaba sarfedilir. Bu durum böyle. Yıldız diye alınan bir oyuncu gönderilmek istendiğinde ona sahip çıkanı görmedim.