Şener, “Karmakarışık duygular içinde sizin sorularınıza cevap veriyorum ama eski yılların tadı ve zevki bu sene yok. Yoğun maç trafiğinde nerede çantamızın, nerede elbisemizin olduğunu unutur duruma geldik. Tuhaf bir lig oldu. İnşallah sonu iyi olur” dedi.



2. VE 3. LİG KULÜPLERİ TRABZON’DA TOPLANDI

Trabzonspor kulübünün davetiyle yarın akşamki PSV Eindhoven karşılaşmasını izlemek üzere Trabzon’a gelen 50’ye yakın 2. ve 3. lig kulübünün temsilcisine Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in ev sahipliğinde bir yemek verildi. Yemek öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Şener, “Trabzonspor için her zaman ‘Anadolu’nun abisidir’ diye bir ifade kullanılır. Önümüzde de bir federasyon seçimi var. Sadece onunla bağlamak açısından değil tabi b.u toplantı. Türkiye’de futbolun büyük kahrını çeken 2. lig ve 3. lig takımlarının başkanları ve yöneticilerinin çoğunu davet ettik. Burada misafir edip hem de yarınki PSV maçını seyredeceğiz. Hem de onların sorunlarını dinleyeceğiz. Ligin önemli kulüplerinden biri olarak hiç yapılmayan bir şey bu. 50’ye yakın takım Türkiye’nin her tarafından geldi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Önemli fikirleri mutlaka vardır. Onları dinleriz. Onlara yardımcı olacağımız konuda yardımcı oluruz. Federasyon seçimiyle ilgili bir görüşleri de varsa onları dinleriz. Böyle bir imkan ayarladık. Bu bize düşer miydi? Evet bize düşerdi. Çünkü Anadolu’nun büyüğü biziz. Onun için bu görevi üstlendik” dedi.


Anadolu kulüplerinin Ankara’da yaptığı bir toplantıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Başkan Şener, “İstanbul’da toplandığımız zaman daha çok 1 – 2 kulübün problemleri konuşulup konu dağılıyor ve herkes dağılıp gidiyordu. Ankara’daki toplantıda daha çok Anadolu kulüplerinin problemleri ve federasyon seçimindeki durum gözden geçirildi. Daha uzun konuşabildi insanlar. Daha birbiriyle sohbet edebildi. Ondan buna gerek duyuldu” ifadesini kullandı. Şener, İstanbul’da devam eden şike operasyonu davasıyla ilgili olarak ise, “Biliyorsunuz burada ifade verdik. Şu anda bildiğim kadarıyla iddianame okunuyor. Ondan sonrası adli yargının vereceği karar. Bu konuda çok konuşmak doğru değil” dedi.

ESKİ YILLARIN TADI BU SENE YOK

devami...


Sadri Şener, bir soru üzerine, “Futbolda belirsizlik var. 9 maç kaldı. Ligin sonuna doğru geliyoruz. Herkes bir şekilde top oynuyor. Biz 36 resmi maç yapmışız, Fenerbahçe 25 resmi maç yapmış. 11 günde biz 4 daha yapacağız 40’a gideceğiz o 27’de kalacak. Galatasaray da aynı. Biz yarım sömestr daha fazla oynamış oluyoruz. Bugün için bakarsan 34 maçta lig bitiyordu, biz 36’ya çıktık. Bizim açımızdan çoktan ligin bitmesi lazımdı. Karmakarışık duygular içinde sizin sorularınıza cevap veriyorum ama eski yılların tadı ve zevki bu sene yok. Mart ayının sonunda lig bitiyor, Nisan’da play – off başlıyor” dedi.



Şener, yarın akşamki PSV karşılaşmasıyla ilgili olarak ise,
“PSV’yi geçmek için oynayacağız. Geçersek karman çorman bir lig programı. Hiçbir yere sığmıyor. Beşiktaş avantaj yakaladı.  Ötelerler mi, bizi araya mı sıkıştırırlar, bakacağız. Bizim çok özel bir durumumuz da var, her zaman söylüyorum. İstanbul’u merkez alırsak çok uzağız oraya. Geçen bir yerde vardı. 9 bin kilometre yapacağız, cumartesiden itibaren. Kayseri, Hollanda. Buna İstanbul’dan gitsen 5 bin kilometre mesela.  Bunu üst üste koyduğunuz zaman, bu futbolcular da bu hocalar da biz de insanız yani sonuçta. Nerede çantamızın, nerede elbisemizin olduğunu unutur duruma geldik. Tuhaf bir lig oldu. İnşallah sonu iyi olur” diye konuştu.

Şener, Mehmet Ali Aydınlar’ın tekrar federasyon başkanlığına aday olmasıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken de şunları söyledi:

“Şu anda öyle bir duyum almadım. Böyle bir öneri gelmedi. Ayın 20’sinde son müracaat bildiğim kadarıyla. Mehmet Ali Bey’le istifa sonrasında hiç görüşemedim. Niye istifa ettiğini de tam bilmiyorum. Bir gün önce beraberdik, ikna edenlerin içinde ben de bulunmuştum. Bir gün sonra ayrıldı gitti. Sebebini bilmediğim için yorum yapamayacağım” dedi.