Tribünlerden yükselen sesleri yanlış bulan Sadri Şener, Yıldırım Demirören dışında ciddi bir organizasyon yapmış bir adayın çıkmadığını belirterek, "TFF dışında kalmak Trabzonspor'un menfaatlerine uygun olmadığı bir yerde tavır almak lazımdı. Homurdanmakla bu işler olmuyor. Bu işin içine girmek lazım. Dışarıda kalarak bir şey elde edilmiyor onun için tavrımızı bu şekilde oldu" dedi.

SADRİ ŞENER'DEN TFF SEÇİMLERİ İLE İLGİLİ İLK AÇIKLAMA GELDİ...

"YILDIRIM BEY SEÇİMDEN SONRA UEFA İLE OTURUP KONUŞMASI LAZIM"
UEFA'ya tavır alma gibi bir durumun söz konusu olmayacağını belirten Şener, "UEFA bu işleri böyle yap dediği zaman ona kimse hayır diyemez. Kimi koyarsanız koyun başkanlığa UEFA'nın isteklerine yerine getirmek durumunda. Yıldırım bey seçimden sonra hemen ilk hafta konuşması lazım bu işleri. Mart'ın 22'nde UEFA'nın Genel Kurulu yapılacak İstanbul'da, ondan öncede bu işlerin bitmesi lazım. Zor bir görev üstlendi yapar yapmaz bilmiyorum. Yapmak durumunda" ifadesini kullandı.

"BİR AN ÖNCE BU İŞLER BİTMELİ"
Sadri Şener, "Biz Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kurullarının değişmemesini istedik. Okunmuş bitmiş bu şike olaylarının sonucuna gelmişler. Etik kurulu raporu yayınlanmış. Bundan sonra disiplin ve tahkim var isteyenlerin gidebileceği. Bir an önce bitebilir bu iş. Dışarıda konuşulan dedikodular gibi yok beyaz sayfa açalım. Yok af olsun falan onlar mümkün değil. Çünkü biz bu işlerde tarafız kulüpler içinde en çok bizi ilgilendiriyor. Bu yönde tavrımızı net söyledik."şeklinde konuştu.

"HUKUKUN VERECEĞE KARARA İNANMAK LAZIM"
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Hukukun vereceği karara inanmaları gerektiğini belirterek, "Etik kurulu var, disiplin kurulu ve tahkim kurulu var. Bildiğimiz kadarıyla hepsi konusunda otorite isimler. Tahkim kurulu kararını vermiş bizi beraat ettirmiş. İsteyen tahkime müracaat edebilir. Ama bundan önceki TFF, Etik kurulunun raporuna göre karar vereceğim dedi ama vermedi. Yeni bir rapor istedi. Yeni raporluk bir şey yok. Bir görüşme yok fuzuli istenmiş bir şey. Sonucu bizler de merakla bekliyoruz." dedi

"FENERBAHÇE İLE ARAMIZDA KAN DAVALIK BİR DURUM YOK"
"Biz de bu işlerden yorulduk ve sıkıldık hep aynı şeyleri konuşuyoruz" diyen Trabzonspor Başkanı Sadri Şener sözlerini şöyle tamamladı:
"Zaman geçtikçe sonuca ulaşamayınca insan daha çok yoruluyor. Kötü sonuçlarda alıyorsunuz. Avrupa'da ve Ligde mücadele et 3 günde bir maç yap ve bir de bunlarla uğraşmak insanı yoruyor ama görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Fenerbahçe ile aramızda kan davalık bir durum yok. Ortada bir hata varsa, problem varsa TFF'nin hukuk kurulları var bir de adli yargı var. Dava devam ediyor, herkesin yargıya güvenmesi lazım. Sonuçlarına da katlanması lazım"