Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener uzun bir aradan sonra sessizliğini bozdu. Radyospor’da "Gündem" programında İlker Koç'un sorularını yanıtlayan Sadri Şener merak edilen tüm sorulara cevap verdi.

Şener, TFF'ye sitem ederken, bu hafta içinde kupayı almak için mahkemeye dilekçe vereceklerini söyledi ve forvet mevkine transfer yapacaklarını da belirtti.

-"FEDERASYONU ELEŞTİRMEK YASAK"
"Demokratik bir ülkede yaşamadığımızı hissediyoruz. Federasyonu eleştirmenin yasak olduğu bir ülke. Bu da gösteriyor ki bu sene disiplin kurulundan dışarı çıkmayacağız. Doru değil yaptıkları. Futbol ailesi diye bir cümle kurmuşlar ama biz bunun dışında kalıyoruz. Şampiyon olsak onu kabul etmiyorlar, eleştirsek eleştirimizi kabul etmiyorlar, maç gündüz oynanacak sıcak diyoruz onu kabul etmiyorlar."

-"BU HAFTA KUPA İÇİN DİLEKÇEMİZİ VERECEĞİZ"
"Bu hafta kupa için mahkeme dilekçemizi vereceğiz. Çünkü mahkeme kararları yayınlandı. Bu kararlarda belli. Bizim birşey vermemize gerek yoktu. Ama bu işi kapatalım, yorum yapmayalım, beyaz sayfa açalım, sineye çekelim istiyorlar. Yarın ya da öbür federasyona dilekçe var, Avrupa insan hakları mahkemesine başvuracağız, birde CAS disiplin kurulu kararını bekliyoruz başkada yapacak bir şey varsa yapalım."

-"SANTROFOR MEVKİNDE TRANSFER YAPACAĞIZ"
"Transfer olayı bir matematik. Her sene isteniyor diye 14 tane transfer yapamayız. Her mevkide 2 oyuncumuz var. Santrofor eksiğimiz var ama bu kolay mevki değil, halen araştırmadayız. Çok iyi bir takımız. Bu takıma 1-2 takviye gerekiyor."

-"İZLEME KOMİTESİ DEĞİŞECEK"
"İzleme komitesinde zayıf kaldık. Giray Hoca kadrosunu tamamlamadı. Önümüzdeki yıllarda daha iyi izleme komiteleri oluştururuz, yanılma payımız daha aza iner. Şu anda eski izleme komitesi görevine devam ediyor ama burada bir değişikliğe gideceğiz.."

-"BURSA’NIN STADI BİTECEK BİZ HALA DOLGU YAPIYORUZ"
Akyazı ile ilgili durumu TOKİ başkanına sormanız lazım: Benim hiçbir yetkim yok. Bununla ilgili bir demeçte versem yanlış olur. Ama umulanın çok gerisinde gittiği kesin. 4-5 kamyonla dolgu yapılıyor ne yapacaklarını çok iyi bilmiyorum. Mevcut stadımızı Avrupa kupaları için iyi hale getirmeliyiz. Bu iş uzayınca espriside kalmıyor. Bursa’da ki stadın betonları dökülüyor. İnşallah hallolur. Yapanlardan Allah razı olsun."

-"ŞENOL HOCA İLE PROBLEMİM OLAMAZ"
Şenol hocayla problem olur mu ya? Başkanla antrenör çok farklı makamlar. Şenol Hoca benim çok eski arkadaşım. Böyle bir şey olabilir mi? Bizim orada herkes o gün problemsiz olmamalıdır. O zamanda Trabzonspor hakkında bu tarz şeyler çıkıyor. Çünkü kulübümüz gündem belirliyor. Bu şekilde haber izleniyor, yazılıyor çizliyor. Bunlarla ilgili uğraşacak ne zamanım ne de halim var.

-"GÜVENOYU TAZELEMEK GİBİ BİR DERDİMİZ YOK"
Güvenoyu tazelemek gibi bir derdimiz yok. Biz yolumuza devam edeceğiz. Türkiye’nin en iyi takımlarından birine sahibiz. Hes projesini ihale edeceğiz. Daha ne olsun. Hes Projesinin raporunu aldık ve lisansımızı aldık, proje bitiyor ihale aşamasına geldik.

-"HASAN YENER’E KÜS DEĞİL KIZGINIM"
Hasan bir yere imza atıldı O’da atmadı. Çokta sorun değil ben başkanım ben atarım olur biter. Benim tabiatımda küsme yoktur kızma vardır. Hasan’a karşı bazen kızıyorum bazen geçiyor. Bazen geri çağırıyorum kızgınlığımı.

-"SİYASİLER AKYAZI PROJESİNİ DESTEKLESELER İYİ OLUR"
Spor kulüplerinin siyasilerden destek alması çok doğru değil. Bazen sorunlarımızı kendimiz çözüyoruz bazende onlara götürüyoruz. Zaten çevre bakanımız var sağolsun bize yardımcı oluyor. Faruk bey zaten kulübün içinde. Bazende konunun dısında kalıyorlar. Akyazı projesini desteklerlerse iyi olur.