Şener ve Şakar, İstanbul Özel Yetkili 16. Ağır Ceza Mahkemesinde yarın görülmeye başlanacak ''Futbolda şike'' davasına ilişkin Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde talimatla ifade verdi.

Trabzon Adliye Sarayı çıkışında soruları yanıtlayan Sadri Şener, mahkemede talimatla ifade verdiklerini belirterek, şunları söyledi:''Bizim konuşmalar burada olduğu için usul böyle. Savcılıkta verdiğimiz ifadenin aynısı, zaten değişik bir şey yok. Benim iki maçla, Nevzat beyin ise bir maçla ilgili konuşmalarımız var. Bir Sivas bir de Ankaragücü maçı. Bizim zaten ilgimizin olmadığını, savcılık iddianamesinde de 'yeterli bilgi ve belgeye rastlanamamıştır' diyor. Adalete inanmak ve güvenmek lazım.''

Şener, bir gazetecinin yarın yapılacak duruşmaya katılacak mısınız şeklindeki sorusuna ise ''Yok, burada biz görevimizi yapmış olduk. Daha sonraki süreçlerde çağrılma olursa gideriz'' dedi ''İlk duruşmada ne bekliyorsunuz'' şeklindeki soruya ise Şener, ''Hukuk bilgim o kadar yok ama ilk duruşmada bu işler bitmez daha sürer gibi geliyor'' diye konuştu.
Nevzat Şakar'ın Trabzon 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde verdiği ifadede, savcılık ifadesindeki beyanlarını tekrarladığı öğrenildi. Sadri Şener'in ise, Ankaragücü ile Trabzonspor arasındaki transferlerle ilgili olarak, "Gabriç'i bizden istemişlerdi. Biz de karşılığında onlardan Vittek'i istedik. Bu transferde kimseyi aracı olarak kullanmadık ve kimseyi bu konuyla ilgili aramadım. İddialar asılsızdır" dediği öğrenildi. Şener, Zeki Mazlum'a kulüp tarafından verilen parayla ilgili olarak ise, ifadesinde şunları söyledi:

devamı...









"Bu şahıs stat güvenliğinden sorumlu şirketin sahibi. Stat güvenliği nedeniyle kulübün Zeki Mazlum'a olan borcu karşılığında kendisine para verilmiştir. Hakkımdaki tüm iddialar asılsızdır."

TFF KONUSUNDA KARAR VERMEDİK
Başkan Sadri Şener eski TFF başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın yeniden aday olması konusuna baskı yapan kulüpler arasında Trabzonspor’un da olup olmadığının sorulması üzerine ” Bazı kulüp başkanlarının böyle bir düşüncesi olabilir.  Bu toplantıdan haberimiz yok.Biz PSV ile oynayacağımız maça süper lig kulüplerinin bir çoğunu davet ettik.Maça geldiklerinde bu konuda bir görüşme yapacağız. Trabzon’a gelecek olan kulüp başkanları ile toplantı yaptıktan sonra kesin tavrımız netleşecek. Zaten bu işlerde kimin destekleneceği seçime bir iki gün kala belirleniyor. Bu güne kadar hep böyle oldu.Mehmet Ali Aydınlar’a yeniden aday olması konusunda baskı yapan kulüpler arasında biz yokuz"