Sporx'in bugün yayınladığı haber gündeme bomba gibi düştü. Sporx.com'un haberine göre UEFA Disiplin Komitesi yaptığı toplantıda Fenerbahçe kulübü aleyhine alınan mahkeme kararının göz önüne alınmadığı PFDK ve Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçe'yi aklayan kararının göz önüne alınarak Fenerbahçe'nin şampiyonlar ligine katılmasına karar verildiği şeklinde oldu.

Ancak haberin yayına koyulmasından kısa süre sonra site, haberini "UEFA'nın Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi için çekilecek kurada isminin yer aldığı" şeklinde değiştirdi.

Bu haberde ise, "UEFA, az önce resmi sitesinden de yayınladığı listede Sarı-Lacivertli ekibin yarın çekilecek Şampiyonlar Ligi 3'üncü ön eleme turu kuralarında yer alacağını açıkladı.
Böylece İsviçre'nin Nyon kentinde Türkiye saati ile 13.00'te gerçekleştirilecek kura çekiminde Fenerbahçe'nin de yer alması kesinleşti." şeklinde ifadeler yer aldı.

Ancak bu haber, UEFA'nın resmi sitesinde yapılan Celtic ve Feyenord'u esas alan haberden yola çıkılarak yapıldı. Celtic ve Feyenord'un eski Avrupa macelarından bahsedilen haberin en alt kısmında ise, kura çekimine katılacak diğer takımların listesi verilirken burada Türkiye'den Fenerbahçe'nin de adı geçti. Yani kısaca UEFA 22 Haziran'da yayınladığı listeden yola çıkarak böyle bir haber yaptı. Fenerbahçe'ye özel bir açıklama yapılmadı.

Haberin UEFA'nın 22 Haziran'da açıkladığı listeye göre yapıldığı kaydedilirken, henüz Disiplin Kurulu'nun aldığı kararla ilgili resmi bir açıklama yapmadığına da dikkat çekiliyor.

Geçen sene bilindiği gibi Trabzonpor yine kura çekimine saatler kala, 1 gecede Şampiyonlar Ligine alınmıştı.  Ancak UEFA'nın resmi açıklamasının bu kadar gecikmeli yapılmasının da Trabzonpor açısından olumlu gelişmelerin yaşanmayacağı izlenimi verdiği kaydediliyor.  Ve yeni bir açıklama yapılmadığı takdirde yarın yapılacak kura çekimine de Türkiye'den Fenerbahçe katılmış olacak. Bu noktada Trabzonpor'un UEFA'dan beklediği adalet sadece beklentide kalmış olacak.

UEFA'nın da yerel mahkemenin kararını esas almadan alacağı böyle bir karara ise Trabzonpor'dan ne gibi bir tepkinin geleceği ise merak konusu. Trabzonspor cephesinden daha önce yapılan açıklamalarda her türlü yasal hakların kullanılacağına dikkat çekilmişti.

GEÇEN SENE NE OLMUŞTU?

Süper Lig'de 2010-2011 sezonunu şampiyon tamamlayarak, geçen yıl Şampiyonlar Ligi'nde direkt gruplara katılma hakkı elde eden Fenerbahçe, 25 Ağustos 2011'de yapılan kura çekiminden bir gün önce şike yaptığı iddiasıyla UEFA ve TFF tarafından "Avrupa kupalarından men" cezası almıştı. Yine UEFA kararıyla sarı-lacivertlilerin yerine Trabzonspor, Türkiye'yi 'Kupa 1'de temsil etmişti.

Bu şok gelişme sonrası Fenerbahçe Kulübü, Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) 45 milyon euroluk tazminat davası açmıştı. Ancak bu dava, daha sonra sarı-lacivertliler tarafından geri çekilmişti.