Antrenmanları basına ve taraftarlara kapatan teknik direktör Şenol Güneş'in, Fenerbahçe'nin maç cd'lerini yardımcılarıyla birlikte inceleyerek zorlu maçın taktiğini belirlediği öğrenildi.

Sarı-Lacivertli takımın özellikle Galatasaray ve Bursaspor maçları üzerinde duran Şenol Güneş'in, Fenerbahçe'yi savunma arkasına atılan toplarla devirmeyi planladığı belirtiliyor. Rakibin yandan gelen toplarda hata yapmadığını belirleyen deneyimli teknik adamın, gerek Yobo-Serdar Kesimal, gerekse de Yobo-Bekir ikilililerinin arkalarına gelen toplarda konsantrasyon eksikliği yaşadığı tespitinde bulunduğu ifade edildi.

Yapılan taktik çalışmalarda bu konunun üzerinde duran Şenol Güneş'in, özellikle Colman ve Alanzinho'yu savunma arkasına top atmaları için uyardığı öğrenildi. Orta alanın kanatlarında görev vermeyi düşündüğü Olcan Adın ve Volkan Şen'den de içeri katetmelerini isteyen tecrübeli teknik adamın, dikkatini Burak Yılmaz'a verecek Fenerbahçe savunmasının zaafından yararlanmayı planladığı belirtildi.

Fenerbahçe'nin ligin en iyi pas yapan takımı olduğunu oyuncularına anlatan Şenol Güneş'in, orta alanda görev vereceği isimlerden rakibe pres yapmalarını da istediği gelen haberler arasında. Tecrübeli teknik adamın sarı-Lacivertlilerin pas trafiğini bozarak ani ataklarla rakibini savunmada eksik yakalamak istediği ifade edildi.

Sahaya süreceği 11'i de belirleyen Şenol Güneş'in savunmanın ortasında Mustafa Yumlu'nun yerinde Celustka'ya, Celustka'nın yerinde de Marek Cech'e görev vereceği öğrenildi. Trabzonspor'un, Fenerbahçe karşısına kalede Tolga; savunmada Serkan, Giray, Celustka, Cech; orta alanda Volkan Şen, Aykut, Colman, Alanzinho, Olcan; ileride de Burak Yılmaz'a görev vereceği belirtildi.


Kaynak: LigTv