Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta Eskişehirspor'a evinde farklı skorla yenilerek sıkıntılı günler geçiren Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda Şanlıurfaspor yenerek rahat bir nefes alırken, 3 Aralık Pazartesi günü deplasmanda oynayacağı Gençlerbirliği maçına kilitlendi. Akhisar Belediyespor ve Orduspor maçlarıyla toparlanma dönemine giren Trabzonspor, Eskişehirspor karşısında şok bir yenilgi almasıyla tüm planlar alt-üst olmuştu. 3-0’lık mağlubiyetin moralsizliğini yaşayan Karadeniz ekibi Ziraat Türkiye Kupası’nda, Şanlıurfaspor’u 4-0 mağlup ederek biraz olsun rahat bir nefes aldı. Lider Galatasaray’ında, Gaziantepspor karşısında puan kaybetmesiyle birlikte yeniden umutlanan bordo-mavililerde gözler Gençlerbirliği maçına çevrildi. Deplasman fobisini Orduspor karşısında gideren Karadeniz ekibi rakibi karşısında galibiyetle ayrılarak yaşadığı puan kayıplarını telafi etmenin hesaplarını yapıyor. Başkent’te alacağı 3 puanla moral bulup yeniden zirveye tutunacak olan bordo-mavililerde teknik direktör Şenol Güneş’in kadroda yine değişikliği gitmesi bekleniyor.

ŞENOL GÜNEŞ: “LİMİTİMİZİ TÜKETTİK”
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Şanlıurfaspor maçından 4-0 galip ayrılmalarına rağmen halen Eskişehirspor maçının etkisinde olan oyuncularını uyardı. Eskişehirspor maçını unutmalarını ve kafalarından bu maçı silmelerini isteyen deneyimli teknik adamın, pazartesi gününe kadar oyuncularını kafa olarak Gençlerbirliği maçına hazır hale getirmeyi hedeflediği belirtildi. Artık puan kaybına tahammülleri olmadığını futbolcularına aktaran Güneş, “Limitimizi artık bitirdik. Bu kadar puan kaybı bizim gibi bir takımın yaşamaması lazım. Hiçbir şey bitmiş değil. Bir galibiyetle her şey yeniden başlayabilir. Çünkü ligdeki bütün takımların puanları bir birine çok yakın. Her takım puan kaybı yaşıyor ama biz artık bu limiti tükettiğimizi düşünüyorum" dediği öğrenildi.

KADRO YİNE DEĞİŞİYOR
Elinde 12’i yabancı 16’ı yerli olmak üzere 28 oyuncu bulundaran Trabzonspor’da teknik direktör Şenol Güneş, Gençlerbirliği karşısında yine farklı bir kadro çıkartmaya hazırlanıyor. Savunmanın iki önemli ismi Giray ve Solma Bamba’nın sakatlıkları nedeniyle tedavileri sürürken, teknik direktör Şenol Güneş’in iki oyuncunun da Pazartesi günün oynanacak olan maça kadar hazır hale gelmelerini istediği öğrenildi. Giray ve Bamba’nın maç gününe kadar hazır hale gelmemeli ihtimalini de düşünün deneyimli teknik adam Şanlıurfaspor maçında birlikte şans verdiği Mustafa Yumlu ve Celustka ikilisine görev verebileceği belirtiliyor. Trabzonspor’da en büyük rekabetin yaşandığı bölge ise kale. Takım kaptanı Tolga Zengin ile Onur Recep Kıvrak arasında tercih yapmakta zorlanan Şenol Güneş’in Gençlerbirliği maçında kaleye kimi koyacağı ise merakla bekleniyor. Ligin 4. haftasındaki Sivasspor maçında sakatlanarak yerini Onur’a bırakmasının ardından Şanlıurfaspor maçında kaleye geçerek iyi bir performans sergileyen Tolga Zengin’in takımı toparlaması adına tercihini kaptandan yana kullanabileceği öğrenildi.

ZOKORA DÖNÜYOR
Ailevi nedenlerden dolayı izin alıp ülkesine giden, gelmesiyle de hastalanıp son iki lig karşılaşmasında forma giyemeyen Didier Zokora’nın Gençlerbirliği karşısında forma giyeceği öğrenildi. Özellikle son iki maçta bu bölgede sıkıntı çektiği gözlenen bordo-mavililerin Zokora’nın dönmesiyle birlikte orta sahada toparlanacağı belirtiliyor.