Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Türkiye ve Bosna Hersek'in Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılamamasının üzüntü verici olduğunu ifade ederek, ''Türk Milli Takımı yeniden yapılanıyor. Hazırlık maçları gayet iyi geçti. Beklentimiz Dünya Kupası'na katılması'' dedi.

Bosna Hersek'te Türk girişimcilerince 2004'te açılan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nde (IUS) düzenlenen seminere katılmak üzere Saraybosna'ya gelen Güneş, IUS ve Saraybosna Üniversiteleri'nin futbol takımları arasındaki maçın başlama vuruşunu yaptı.

Üniversite yerleşkesini ve Saraybosna'yı gezen Güneş, gazetecilerin soruları üzerine, daha önce Türk Milli Takımı Teknik Direktörü olarak 2000 yılında Bosna Hersek'le dostluk maçı için Saraybosna'ya geldiğini söyledi.
Türkiye ve Bosna Hersek'in Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılamamalarının üzüntü verici olduğunu ifade eden Güneş, ''Türk Milli Takımı yeniden yapılanıyor. Hazırlık maçlarına baktığımızda, yeni kadro ve yeni hocayla başarılı olacağını umuyoruz. Şimdiye kadar hazırlık maçları gayet iyi geçti. Beklentimiz Dünya Kupasına katılması'' diye konuştu.

Şenol Güneş, Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılamayan Türk Milli Takımı'nın Dünya Kupası'na mutlaka katılması gerektiğini dile getirdi.

Güneş, Bosna Hersek Milli Takımı ile ilgili sorular üzerine de Yugoslavya parçalanmadan önce Bosna Hersek'ten birçok oyuncunun Türkiye'de oynadığını, Bosna Hersek'in mevcut ekonomik duruma rağmen çok sayıda iyi sporcu yetiştiren bir ülke olduğunu söyledi.

Daha önce Trabzonspor'dan ayrıldığında yerine başarılı teknik adam Boşnak Vahid Halilhociç'in geldiğini, Safet Susiç ve Nejat Byediç'le iyi dostlukları bulunduğunu anlatan Güneş, Bosna Hersek'in Avrupa'da oynayan başarılı oyunculara sahip olduğunu belirtti.

Güneş, Türkiye'de devam eden ''futbolda şike davasına'' ilişkin sorular üzerine de şunları söyledi:
''Futbolda şiddet ve şike çok konuşuldu, hala da devam ediyor. Öncelikle bunlar bitmeli, futbol sahada oynanan bir oyun olarak kalmalı. Futbolun güzelliğini bozuyoruz. Biraz da endüstri olması ve işin içine para girmesi, futbolu kirletiyor. Umarım son dönemdeki bu sıkıntılar bize ders olur.''



Güneş'in, etkinlik kapsamında ilk olarak IUS Footbal Club ile UnivercitySarajevo FC takımları arasında oynanacak maçın başlama vuruşunu yapacak.