61SAAT HABER SERVİSİ - Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında Başakşehir ile 2-2 berabere kalan Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş, açıklamalarda bulundu.
Trabzonspor'da efsane olan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Başakşehir ile bugün 2-2 berabere kalmanın acısını Trabzonspor üzerinden çıkardı. Ligin ikinci haftasında oynanan maçı hatırlatan Şenol Güneş, Trabzonspor'un haklı galibiyetine gölge düşüren açıklamalar yaptı. 

Bordo-Mavililerin 2-1 galip geldiği karşılamayı ilginç bir şekilde hakeme bağlayan Şenol Güneş, "Maçın hakemi Ali Palabıyık'ı eleştiren deneyimli teknik adam, "Zaman  zaman iyi işler yapıldı, zaman eksikler vardı. Kaymalar var ama daha ilk pozisyonda stoperimiz sarı gördü. Bir pozisyon önce rakip görmeliydi. Bize rahat kart gösteriliyor. Aynı hakemle 5 puan kaybettik. Bu hakem Trabzonspor maçında Quaresma'yı atan hakem. Demek ki cesareti var. O zaman bugün rakip oyuncuları neden atamıyor? Batdal'ı atmadı, Batdal'ı Abdullah Hoca ve oyuncular dışarı aldı. Rakiplere kolay kart verilmiyor. Daha Doka var, Mahmut var" ifadelerini kullandı" dedi.

QUERASMA'NIN HER İKİ KARTI DA HAKLI
Ancak Şenol Güneş'in hatırlattığı maçta Beşiktaş'ın değil Trabzonspor'un hakkı yenilmişti. Bu noktada Şenol Güneş'e bir hatırlatmada biz yapalım... Portekizli oyuncu maçta ilk sarı kartını Yusuf'a hemen taç çizgisininyanında kayarak yaptığı hareketle görmüştü. Ancak hakem bu pozisyona normalde kırmızı kartken sarı kart gösterilmişti. ilk sarı kartını bu şekilde alan Querasma, kullanılacak serbest vuruş öncesinde hakemin düdüğünü beklemeden topa vurunca ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kalmıştı. Her iki sarı kartı da haklı olan ve oyundan daha önce atılması gereken Querasma'nın durumunu şimdi eleştiren Şenol Güneş ise İstanbul lobisine çabuk ayak uydurdu...

TRABZONPOR'UN HAKKI YENİLMİŞTİ...
Şenol Güneş'in eleştirdiği maçta ise Trabzonspor'un bariz hakkı yenilmişti. Hatırlanacağı üzere Trabzonspor maçta Yusuf'un attığı golle 1-0 öne geçmişken Beşiktaş'ın attığı gol öncesinde kullanılan serbest vuruşta top hareket halindeydi. Ve maçın hakemi bu duruma Trabzonspor cephesinin itirazına rağmen golü geçerli saymıştı. 

Sözlerine maçı değerlendirerek devam eden Şenol Güneş, “1 puanın kimi mutlu ettiğini bilemeyiz. Rakibin ne yapacağını biliyorduk. Onlar da bizim ne yapacağımızı biliyorduk. Pozisyonlar skora yansımadı. Çok güzel gol yedik. Göbekten yedik. 1-0 gerideyken çok net pozisyonlar bulduk. Maç içerisinde verilmeyen çok fauller vardı. Duran toptan ve göbekten gol yedik. Böyle bir takıma karşı, kendi kapatasitesini kullanan rakibe karşı 2 gol bulduk” ifadelerini kullandı.
Maç sonu futbolcularını tebrik ettiğini söyleyen Güneş, “Burada Akhisar’a da böyle bir maç kaybettik. Ligde bazen böyle kayıplar olur. Futbolcularımı tebrik ettim. Yenilsek de tebrik edecektim. Biz kazanmış olarak görüyoruz. Rakip faul yapıyorsa, vakit geçiriyorsa buna çareler bulmamız gerekiyor. Hakem hata yapıyorsa sinirlenmemek gerekiyor. Biz rakipten daha iyi olduğumuzu düşünüyorum. Rakip de bir savaş verdi. Onları tebrik ediyorum” diye konuştu.