Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda 3. hafta maçında  Beşiktaş deplasmanda İtalyan ekibi Napoli'yi 3-2 mağlup ederek tarihinden ilk kez İtalyan temsilcisini yendi. Trabzonspor'un başındayken İnter'i yenen Güneş, şimdi de Beşiktaş ile Napoli'yi geçti. 

San Paolo'da oynanan mücadelede ev sahibi Napoli'nin gollerini 30. dakikada Mertens ve 69. dakikada Gabbiadini atarken temsilcimiz Beşiktaş'a galibiyeti getiren gollerini 12. dakikada Adriano ve 38. ve 86. dakikalarda Aboubakar kaydetti.

Bu sonucun ardından temsilcimiz Beşiktaş puanını 5 yapıp grupta ikinci sıraya yükselirken, Napoli 6 puanda lider olarak kaldı.

RİCARDO QUARESMA 50. ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇINDA

Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma Napoli maçı ile 50. Şampiyonlar Ligi maçına çıktı. Daha önce Porto'da 39, İnter'de 8 kez Şampiyonlar ligi maçı oynayan Quaresma Beşiktaş ile 2 kez Devler Arenasında oynamıştı.

Napoli maçına da ilk onbir de başlayan Ricardo Quaresma böylece 50.Şampiyonlar Ligi maçına çıkmış oldu.Portekizli yıldız daha önceki 49 maçta 8 gol atma başarısı gösterdi.

NAPOLİ POLİSİ KUŞ UÇURTMADI
Napoli Emniyeti gerek Napoli şehrinin güvenlik sorunu, gerekse taraftarının saldırganlığı tüzünden riskli maç olarak görülen Napoli - Beşiktaş maçı için çok yoğun güvenlik önlemi aldı.

Dün gece bazı Beşiktaşlı taraftarların ev basın mensuplarının saldırıya uğramasından sonra iki katına çıkartılan güvenlik önlemleri gereği Beşiktaşlı taraftarlar kalabalık gruplar halinde şehirde dolaşamadı.Sivil polisler sürekli şehirde tur atarak gruplar halinde dolaşmaya kalkan taraftarları uyararak toplanma yerine götürdü. Genelde forma giymeden küçük gruplar halinde şehir turu atan taraftarlar polis tarafından otobüslerle toplu halde stada getirildi ve güvenlik önlemleri sayesinde herhangi bir olay çıkmadı.

BEŞİKTAŞ YÖNETİMİNDEN BÜYÜK DESTEK
Beşiktaş yönetimi uzun bir aradan sonra ilk kez bir deplasman maçına tam kadroya yakın bir sayı ile geldi. Başkan Fikret Orman ile beraber 10 yönetici Napoli'ye gelerek takıma destek oldular. Bir çok yönetici  gündüz saatlerinde Napoli'nin meşhur adası Capr'yi gezerken Erdal Torunoğulları ve Ahmey Ürkmezgil Uefa ve Napoli yetkilileri ile geleneksel maç yemeğinde bir araya geldi.

Bu arada Temmuz ayında istifa eden ancak istifası başkan tarafından kabul edilmedikten sonra geçtiğimiz ay yönetime geri dönen Erdal Torunoğulları'da uzun bir aradan sonra ilk kez takımla beraber deplasmana geldi.

SAN PAOLO'DA 2500 BEŞİKTAŞ TARAFTARI
Beşiktaşlı taraftarlar Napoli San Paolo Stadı'nda kendilerine ayrılan yeri tamamen doldurarak Beşiktaş'ı Şampiyonlar Ligi maçında yalnız bırakmadı. Napoli taraftarı ise 60 Bin kişilk stadı dolduramadı ve yaklaşık 30 bin seyirci stattaki yerini aldı.

TALİSCA'YA DERS
Süper Ligde Kayserispor ile yapılan karşılaşmada Teknik Direktör Şenol Güneş'in istediği performansta olmaması nedeniyle kulübeye çekildi. Güneş, Napoli maçının sistemi gereği bu oyuncuyu kulübeye aldığını belirtti.

Napoli 2-3 Beşiktaş / MAÇIN ÖZETİ

BEŞİKTAŞLI TARAFTARLARA ÇİRKİN SALDIRI
Napoli-Beşiktaş maçı öncesi karşılaşma için İtalya'ya giden bazı Türk taraftarlar saldırıya uğradı. Napoli'de bireysel olarak ya da birkaç kişilik gruplar halinde dolaşan Beşiktaşlı taraftarlara şehrin bazı yerlerinde saldırılar olduğu ve bıçak çekildiği öğrenildi. Karşılaşmayı takip etmek üzere Napoli'ye giden bazı Türk gazetecilere de bıçak gösterildi. Saldırganlar, polis tarafından uzaklaştırıldı.

PRİM 20'ŞER BİN DOLAR
Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Napoli galibiyeti nedeniyle yönetimin 20'şer bin dolar prim belirlediği ifade etti

3 BİN TÜRK GELDİ
Beşiktaş Napoli maçını izlemek için İngiltere, Almanya, Avusturya, İsviçre, Kosova, Bosna ve Türkiye'den gelen 3 bin kadar taraftar tribünlerden maç boyunca şampiyonluk tezahüratı yaptılar. Siyah beyazlı taraftarın stada tek tek aranarak ve fotoğrafları çekilerek alınmaları dikkat çekti.