Trabzonspor, yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'da sürdürüyor.

Bordo-mavili kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Trabzonspor'un, Almanya'nın Krefeld kentinde KFC Uerdingen ile yaptığı hazırlık maçında 1-1 berabere kaldığı anımsatıldı.

Açıklamada, Teknik Direktör Şenol Güneş'in karşılaşma sonrası dile getirdiği görüşlerine de yer verildi. Güneş, müsabakada tüm oyuncularına şans vermeye çalıştığını belirterek, hazırlık maçlarında skorun önemli olmadığını söyledi.

Maçta performans olarak geride olduklarını ifade eden Güneş, ''Futbol kalitemizin altında bir oyun oldu ama hazırlık maçı olarak eksiklerimizi görmek açısından önemliydi. Daha üst seviyede, bireysel olarak daha iyi işler yapmamız gereken bir maçtı bunları yapamadık. Dolayısıyla bir hazırlık maçında sıkıntı yaratmadan yani sakatlık olmadan maçı bitirdik'' dedi.

Şenol Güneş, 4 hazırlık maçında oyuncuların genel durumlarını göreceklerini dile getirerek, ''Hazır olan oyunculara daha fazla yük bindirerek ilk bölümü geçirmek istiyoruz. Dolayısıyla bu bölümde ekip değişikliklerini sık yapacağız ki herhangi bir sakatlanma olmasın. Oyuncularımıza fazla yüklenmeyeceğiz. Bütün oyuncuları sahada görmek istiyorum. Takımdaki oyuncu kadrosunun yeteri kalitede oynadığını söylemek şu an için doğru değil'' görüşünü ifade etti.

Oyuncularının performanslarını değerlendirmek için henüz erken olduğunu vurgulayan Güneş, yabancı oyuncuların durumuyla ilgili, 10 yabancı oyuncuları olduğunu, daha da alma hakları bulunduğunu anlatarak, futbolcuları durumlarına göre değerlendireceklerini söyledi.