61SAAT SPOR-Ziraat Türkiye Kupası 5. tur maçında Trabzonspor ile Kasımpaşa, Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Karşılaşmanın normal süresi 1-1 iki ekibin beraberliği sona erdi. Maçta Kasımpaşa'nın golü 7. dakikada Özer Hurmacı'dan gelirken, Trabzonspor'un golünü ise 88. dakikada Adrian kaydetti.

Ancak maç içerisinde Mustafa’nın nizami golü de yardımcı hakemin uyarısı ile orta hakem Bülent Yıldırım tarafından ofsayt gerekçesi ile sayılmadı.

90 dakika sonunda maçta eşitlik bozulmazken uzatmalara geçildi. Uzatma dakikalarından sonra geçilen, penaltı atışlarında 5-3'lük üstünlük kuran Trabzonspor gruplara kalmayı başardı.

Maçın ardından konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş,
"Arzumuzda bir sıkıntı yok. Oyuna iyi başladık ama duran topta hatalı bir gol yedik. Bize yakışmayan bir gol yedik. Rakip saha baskı yaparak oynmaya çalıştık. Sahanın ağırlığın rağmen iyi oyun oldu. Oyuncular gayret gösterdi. Zor bir maçtı. 1-0’dan mağlup çevirdik. İki takımda böyle bir ağır sahada Perşembe maç yaparak yoruldu. Hafta sonu için" dedi.

Turu geçmenin önemine vurgu yapan Güneş,
"Turu geçmek çok önemliydi. Hele geriden gelmek çok önemliydi. Yorulan sakatlanan oyuncularımız oldu. Bütün oyuncularımız gayretliydi. Penaltılarla turu geçmiş olduk.

Penaltı daha rahat. Ne olacağı belli değil. Bazen iyi penaltıcınız penaltı kaçırabilir. Bugün beklediğimizden iyi penaltı atıldı. O yüzden penaltıya kalan maç için yorum yapmak doğru değil" dedi.

TFF'ye sert eleştiriler getiren Güneş,
"Kupada olmak istiyoruz. Ligde de olmak istiyoruz. Kurumlardan şikayetçi olmak istemiyorum. Ama Pazar günü 13.30’a maçı koyanlar ne düşünüyor. Kupada bizden önce oynayanlar, hafta sonu bizden sonra maç yapacak. Kupa maçında en son biz maç yaptık. Ama Pazar günü bizden önce oynayanlar bizden sonra oynuyor. Bu zihniyeti anlamak çok zor gerçekten enteresan. Hakemle ilgili konuşmak istememiyorum ama o da mazeret olarak gündeme geliyor.  Herşey görünüyor" dedi

KAYNAK: 61SAAT.COM