Avrupa macerasına erken veda ettikten sonra Spor Toto Süper Lig'de de ilk 6 haftada 9 puan kaybeden Trabzon spor'da teknik direktör Şenol Güneş, takımda revizyon kararı aldı. Sakatlıklar ve yabancı kontenjanı nedeniyle ideal kadroyu bulmakta zorlanan tecrübeli teknik adam, Mersin İdman Yurdu maçındaki kötü futboldan sonra bazı isimleri yedek kulübesine çekme kararı verdi.

Güneş'in, cuma akşamı oynanacak Kasımpaşa karşılaşmasında son maçta sağ bekte vasat bir futbol ortaya koyan Serkan Balcı, stoperde bekleneni veremeyen Ondrej Celustka, ilk yarı sonunda oyundan aldığı Didier Zokora ve iki haftadır kaçırdığı goller nedeniyle morali bozuk olan Olcan Adın'ı kenara çekeceği öğrenildi. Bu dört ismi yedek kulübesinde oturtacak olan Şenol Güneş, ilk maçında eleştirilen forvet oyuncusu Janko'ya ise bir şans daha verecek.

STOPERDE YİNE BAMBA-YUMLU İKİLİSİ

Tecrübeli çalıştırıcı, bu oyuncuların yerine görev vereceği isimleri de belirledi. İki hafta önce 1-0 kazanılan Sivasspor maçında sağ bekte başarıyla görev yapan genç oyuncu Zeki Yavru'yu Serkan Balcı'nın yerine oynatacak olan Şenol Güneş, stoperde Celustka'nın yerine Sol Bamba ile birlikte Mustafa Yumlu'ya forma verecek. Zokora'nın yerine ise artık tam kapasiteyle oynayabilecek duruma gelen Barış Özbek oynayacak. Kanatları daha etkin hale getirmek isteyen Güneş, Olcan Adın'ın yerine ise Volkan Şen'i görevlendirecek.

Teknik direktör Şenol Güneş, şu ana kadar forma şansı vermediği Emre Güral ile özel bir görüşme yaptı. Tecrübeli hoca, genç futbolcuya, "Her an oynayabilecekmiş gibi kendini hazır tut" mesajını verdi.