Farklı kişiliği, karakteri ve teknik adımlık kariyerinin yanı sıra eğitimci kimliği de ön plana çıkan Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş, kazandığı veya kaybettiği maçlar sonrası Türk futbolu adına verdiği demeçler ve açıklamalarla sürekli sağduyu çağrısı yaparak futbolu yönetenleri ve futbol kamuoyunu gelecekte yaşanması muhtemel olaylara dikkat çekerek Güneydoğu’da yaşanan olayların futbolda da yaşanabileceği uyarısını yapmıştı. Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan şampiyonluk maçı sonrası yaşanan olaylar ise Şenol Güneş’in yapmış olduğu uyarıların ne denli yerinde olduğu gösterdi. Geçmişte olduğu gibi bugün de Şenol Güneş’in Türk Futbolu adına yapmış olduğu uyarıların bir kez haklılığını göstermesi spor adına üzüntü verici olsa da deneyimli teknik adımın yapmış olduğu uyarıların birileri tarafından dikkate alınması gerektiğini de gözler önüne serdi.

İŞTE TEKNİK DİREKTÖR ŞENOL GÜNEŞ’İN SÜPER FİNAL MAÇLARI SIRASINDA YAPMIŞ OLDUĞU AÇIKLAMALAR VE UYARILARI

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş 0-0 beraberlikle biten İstanbul'daki Galatasaray maçı sonrası yapmış olduğu açıklamalardan satır başları ve bugün yaşanan olayların göstergesi. Güneş “Futbolun olması için adaletin ve barışın olması gerekir. Ülkemizde de aynı durumu istiyoruz. Özellikle barışın olmadığı bir adalet olmaz. Adalet ararken barışı da kaybedeceğimizi düşünüyorum. Şu anda tehlikeli bir gidişteyiz. Sahada biz yeneriz, rakip yenebilir, berabere kalırız, şampiyonluk kaybedilebilir, kazanabilir ama kitleleri tahrik eden bir anlayışla hiçbir yere varamayız. Şu anda o durumdayız. 25 yıllık antrenörlük hayatımda gizli bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Yıllarca Güneydoğu’da sıkıntılar çeken bir ülke durumundayken, biriken sorunlarımızı çözemeden ne hale geldiğimizi siz görüyorsunuz. Futbolun birleştirici unsurunu maalesef ayrıştırıcı duruma getirdik. Onun için yetkililerin sorumlu olmasını söylüyorum. Medyadan yorumcu değil, sorumlu olmasını diliyorum. Çok tahrik var. Biz kitleleri durdurmaya çalışıyoruz. Oysa onlar azdırmaya çalışıyorlar. Bunun sonu yok, bu gidiş iyi gidiş değil” ifadelerini kullanarak yaşanacak muhtemel tehlikeleri gözler önüne sermişti.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, bordo-mavili takımın Trabzon'da Fenerbahçe'ye 3-1 kaybettiği ve yaşanan saha olayları sonrası yaptığı açıklamalar ise şöyleydi:
“Bugün ben tribünlere bir şeyler söyleme ihtiyacı duyuyorsam herkes duymalı. Seyirci de duymalı. Azınlıktaki suçluları dışarı atmaktansa doğruları görmezden geliyorlar. Bunları herkes birlikte yapılmalı. Değerli olmak iyi bir sonuçtan daha kıymetlidir, ancak bazıları için köşe kapmak daha önemli. Düşüncelerimiz bazen eksik, bazen geç söylüyorum. Galatasaray maçı sonrasında bahsettiğim Güneydoğu olayını söylerken şunu belirtmek istedim. Eğer sorun daha önceden tespit edilip çözüm bulunsaydı bugünlere gelinmezdi. Bu denli şiddet olayları ile karşı karşıya kalmazdık. Eğer sorunlar başından çözülürse kangren haline gelmez. Herkesin bildiği konular bunlar. Neden sadece ben söylüyorum. Artık söylemler geleceğe yatırım olarak görülüyor. Ben hiç böyle bir hesap içinde olmadım. Yanlışları söylerken suçlamak için değil durum tespiti yapmayı amaçlıyorum.”