Profesyonel Disiplin Kurulu’nun önceki gün F.Bahçe’nin yanı sıra Trabzonspor teknik patronu Şenol Güneş ve futbolcusu Burak Yılmaz konusunda verdiği cezalar beraberinde ciddi tartışmaları da getirdi. Sporx.com bordo-mavililerin hocası Güneş ve futbolcusu Burak Yılmaz’a çıkan 3’er maçlık faturaya sebep olan raporlara ulaştı.

Güneş’in Beşiktaş – Trabzonspor maçı sonrasında karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus’a yönelik tepkisinden dolayı "hakaretten" 3 maç cezaya çarptırılmasına karşılık aslında tecrübeli teknik adamın Aydınus’a küfür ettiği ortaya çıktı.

Hakem Aydınus ve birinci yardımcı hakemin raporunda, teknik direktör Güneş’in maçtan sonra Avrupa Kupalarına katılma sevinci yaşayan bazı oyuncularının kendilerini tebrik etmek için yanlarına gelmesi sırasında, futbolcuların önüne geçerek gelmelerini engellediği ve "Çekilin gidin bu herifin eli sıkılmaz" diyerek ardından kendilerine karşı edilen küfürlü sözlere yer vermeleri dikkat çekti.

PFDK, küfür yerine Güneş’e hakaretten fatura keserken Burak Yılmaz ile ilgili ceza ve gerekçe de kafaları karıştırdı. Hakem tarafından kırmızı kart görerek devre arasında oyundan ihraç edilen Burak Yılmaz’la ilgili hakem Aydınus’un raporunda, Burak Yılmaz’ı rakibinin boğazını sertçe sıkıp iteklemesinden dolayı ihraç ettiğini belirtmesine karşılık, PFDK’nın hakem raporunda "sert faul" olarak geçen fiili, "şiddetli faul" kapsamına sokarak değerlendirmesi kafaları karıştırdı.

Trabzonsporlu futbolcu Burak Yılmaz, aldığı 3 maçlık cezaya karşılık Tahkim Kurulu’na müracaat ederken cezasının 2 maça düşebileceği öğrenildi.

FENER’İN CEZASI DA İNİYOR!

G.Saray maçındaki saha olaylarından dolayı 6 maç seyircisiz oynama cezasına çarptırılan F.Bahçe’de PFDK’nın kararı yönetimi kızdırdı. Karara itiraz eden yönetim, ışıkların kapatılması ve sahanın ıslatılmasının güvenlik görevlileri tarafından talep edildiğini, bunları ıspat edecek ellerinde yeterli bilgi ve belge olduğunu, aynı zamanda temsilci raporlarında maç esnasında her hangi bir olayın bulunmaması ve F.Bahçeli bazı yöneticilerin olayları önlemek için gayret göstermelerinin dikkate alınmamasına tepki gösterdiler.

F.Bahçeli yöneticiler kapsamlı bir itiraz dilekçesi hazırladıklarını belirtirken, bordo-mavililerin cezasının düşmesi de, sarı-lacivertlileri cezanın inmesi konusunda umutlandırdı. Tahkim Kurulu’nun PFDK’nın verdiği kararı bozacağı ve cevayı indireceği iddia edildi. Kurul, 6 maçlık cezayı indirmenin yanı sıra bazı seyircisiz oynama cezalarını kapamaya çevirmesi bekleniyor.

KAYNAK: sporx.com - Fatih ŞAMLIOĞLU