UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Şenol Güneş'li Bursaspor, 120 dakikası 0-0 berabere biten maçta Gürcü ekibi Chikhura'ya penaltı atışları sonucunda 4-1 mağlup oldu ve Avrupa defterini geçen sezon olduğu gibi yine çok erkenden kapadı. 
Takımı ismi sanı duyulmamış bir takıma elenen Şenol Güneş aynı durumu 2012 yılında Trabzonspor'un başındayken de yaşamıştı. O dönem UEFA Avrupa Liginde Macar temsilcisi Videoton ile eşleşen Güneş'li Bordo-Mavililer iki maçta da 0-0 barebere kalmış sonrasında ise penaltılarla elenmişti. Trabzonspor o dönem penaltılardan 4-2 mağlup olmuş ve bu durum büyük skandala neden olmuştu. 

UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanşında Bursaspor, Gürcistan'ın Chikhura Sachkhere takımına konuk oldu. Kendi sahasında oynadığı ilk maçta rakibi ile 0-0 berabere kalan yeşil-beyazlılar, Başkent Tiflis'teki Mikheil Meskhi Stadı'nda oynanan mücadelede de eşitliği bozmayı başaramayınca karşılaşma penaltılara gitti. 

Yeşil-beyazlılarda ilk iki penaltıda topun başına geçen Şamil ve Civelli penaltı atışlarından faydalanamadı. Attığı 4 penaltıyıda gole çeviren Chikhura, karşılaşmayı 4-1 kazanarak tarihinde ilk kez 3. ön elemeye yükselmiş oldu

Bursaspor'da sakatlıkları bulunan Fernandao, Belluschi, Serdar Aziz, Emre Taşdemir ve Onurcan Piri bu karşılaşmada fprma giyemedi.

Bursaspor geçen sezonda Avrupa'ya erken havlu atmıştı. Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Sırbistan'ın Vojvodina takımıyla eşleşen Bursaspor, 2-2'nin rövanşında Vojvodina'ya Bursa Atatürk Stadı'nda 3-0 yenilerek Avrupa defterini kapatmıştı.