Güneş ayrıca, Türk futbolunda etik olmayan işler olduğunu belirterek, "Holmen'in Fenerbahçe'ye karşı oynamayacak olması şaibedir, iki kişi arasındaki şikeden daha ağırdır" dedi. 
 
Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında sahasında İstanbul Başakşehir ile karşılaşan yeşil-beyazlı ekip, 1-0 geriye düştüğü karşılaşmadan 4-1 galip ayrılmasını başardı. 
 
Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Sıralamada bizden üstün olan İstanbul Başakşehir ile oynadık. Ligin en az gol yiyen takımı. Biz de en çok gol tan takımız. İki takım da oynamayı seviyor. Onların biraz daha savunma yönü var. Oyun iyi başladı. İlk yarı düşündüğümüz temponun altında kaldı. Top kayıpları oldu. İkinci yarı baskımız iyiydi. Hem iyi top kulandık hem de goller bulduk. Rakip 4-1 kaybetti ama yine de iyi bir takım. Bir çok takımdan iyi bir ekip. Ben oyuncularımı tebrik ediyorum. Tempoyu artırdılar. 1-0'dan sonra 4-1 yapmaları gurur verici. İnşallah diğer maçlarda da aynı sonuçları alırız" dedi.

'HOLMEN'İN OYNAMAMASI ETİK DEĞİL"
Fenerbahçe maçında Holmen'in oynayıp oynamayacağı yönündeki soruyu yanıtlayan Güneş, "Etik değil. Federasyon, 'Oynatabilirsin ama para cezası verirsin' diyor. Ben buna da karşıyım. Şampiyonluğa oynuyor diye oynatamıyorsun. Bu şaibeye girer. İki kişi arasındaki şikeden daha ağırdır. Rakip oyuncular bir maçta kırmızı kart görüp bir maç ceza alıyor. Bizim futbolcular iki sarıdan kırmızı görüyor iki maç ceza alıyor. Bunların düzeltilmesi gerekiyor. Biz uygulama olarak Fenerbahçe'ye söz verdiğimiz için uyacağız. Yazın sıcakta su molası veriyorsun, bugün çok sıcak hava var, niye bugün bu saatte oynatıyorsun? Kupa maçı neden salı günü oynanıyor? Çarşamba günü oynansaydı. Demek ki kararları başkaları alıyor. Ben uyacağım ama bunlar yanlış işler. Şüphe uyandıran, şaibe uyandıran işler. Önceden bizi eziyorlardı şimdi yok sayıyorlar ama biz varız, ne olursa olsun devam edeceğiz" şeklinde konuştu.