Eskişehirspor karşısında alınan 4-1’lik yenilginin ardından transfer yapacaklarını açık bir söylemde dile getiren teknik direktör Ersun Yanal, transfer komitesinin daha hızlı haraket etmesi gerektiğini belirtti. Afrika Kupası’na gidecek oyuncu sayısının 5 olmasından dolayı, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu da kesenin ağzını açmış durumda. Yanal’ın listesine yeni isimler girdi. İşte başarılı hocanın son raporu şöyle şekillendi:

ÖZER HURMACI

Geçtiğimiz sezonun devre arasında 1.5 yıllığına kiralanan Özer Hurmacı’nın, haziran ayında geçici sözleşmesi sona eriyor. Gösterdiği başarılı performansla Ersun Yanal ve yönetimin gözbebeği olan Özer Trabzonspor’da kalmayı her fırsatta dile getiriyor. Sosyal medya hesaplarından sürekli Trabzonspor formalı çocukluk fotoğraflarını paylaşan 28 yaşındaki futbolcuyla, Kasımpaşa pazarlıklarda kolaylık sağladı imzalar an meselesi. Şota Arveladze’nin de bonservisiyle gitmesine onay verdiği Özer için Bordo-Mavililer kadro dışı kalmış oyunculardan birisini artı bir miktar para verecek.

UĞUR DEMİROK

Uğur Demirok’ta daha önce anlaşmaya varan Trabzonspor’da beklenmedik bir gelişme yaşandı. Bordo-Mavillier’in oyuncu+para teklifini kabul eden Mustafa Akçay, transfere yeşil ışık yakmıştı. Fakat Ege temsilcisiyle yollarını ayıran Akçay’ın yerine Roberto Carlos geldi. Sambacı hoca, 9 Ocak’ta imza atmasının ardından takım içindeki son duruma bakacak ve kadronun eksi/artı yönlerini belirleyecek.

SERDAR TAŞÇI

İsmi Trabzonspor’la Serdar Taşçı, geleceği hakkında açıklamalarda bulundu. Spartak Moskova’nın resmi internet sitesine konuşan Serdar Taşçı, kariyerine Rusya’da devam edeceğini dile getirdi. 27 yaşındaki stoper, “Moskova’yı seviyorum. Henüz Rusya’daki kariyerimin başındayım. İlk dönemlerde sakatlığım nedeniyle zorlu günler geçirdim. Ancak şuan oldukça iyiyim. Yeni hocamızla birlikte daha fazla oynamaya da başladım. Türkiye dedikodularını gazetelerden okuyorum ancak Rusya’dan ayrılmayı düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

MUHAMMET DEMİR

Teknik direktör Ersun Yanal’ın radarına son olarak Gaziantepspor’da forma giyen Muhammet Demir girdi. Bu sezon Kırmızı-Siyahlı formayla 6 gol atan 22 yaşındaki forvetin 2017’ye kadar sözleşmesi bulunuyor. Güneydoğu ekibinin futbolcusu için istediği rakam 2 milyon Euro dolaylarında. Waris ve Yatabare ikilisinden birini gönderme gibi planları olan deneyimli hocanın Muhammet Demir’de ısrarcı olduğu öğrenildi. Başarılı futbolcunun da memleketi Trabzon’un takımında forma giymeye sıcak baktığı da gelen haberler arasında.