Türkiye-Ukrayna maçını TV8 için yorumlayan Sergen Yalçın, A Milliler'in İzlanda karşılaşması ile oynayacağı zorlu maç öncesi de ilginç yorumlar yaptı. Her zaman sivri dilli açıklamalarıyla dikkat çeken Sergen Yalçın, bu kez yorumlarına, "Abartmayalım İzlanda'yı" diyerek başladı.

Yalçın şöyle devam etti: "Elbette zor bir deplasman. Abartmayalım İzlanda'yı. Sonuçta İspanya gibi üst düzey bir takım değil. Abartmayalım ama işi de sıkı tutalım. Muhtemelen soğuk ve ağır bir zemin olacak. Ukrayna maçının sonlarında da bayağı mücadele etti çocuklar. Bayağı yoruldular."

"İzlanda'yı abartmayalım diyoruz ama birçok oyunsu da İngiltere Premier Ligi'nde oynuyor. Bugün Finlandiya'yı da izledik. Onlar genelde kendi liglerinde oynayan oyunculardan kurulu bir takım. İzlanda öyle değil."

'Şişirme oynarsak...'

Sergen Yalçın, Fatih Terim'in tercih ettiği 11'i de değerlendirirken, "Bu kadronun artıları da var eksileri de. Hava hakimeyeti yüksek olan İzlanda ile oynayacağız. Havadan oynarsak, şişirme toplarla gidersek hiçbir şansımız olmaz. Büyük ihtimalle Emre Mor ve Volkan'la kenarlarda topu buluşturacağız. Aradan Yasin'e atılacak toplar olacak muhtemelen."

'Yasin nasıl oynayacak?'

"Forvet hattında nasıl bir Yasin Öztekin olacak, o da merak konusu. Görünen o ki en önde o oynayacak. Yasin nasıl oynayacak? Çok ciddi bir soru. Muhtemelen dikine atılan toplara gidecek. Volkan ve Emre Mor'un kenarlardan atacağı toplara gidecek gibi bir görüntü var."

'Bu kadro eleştiri alır'

"Daha önemlisi neden böyle bir kadro? Kenarda 3 tane santrfor varken, neden santrforsuz oynadığımızı merak ediyorum. Sonuçta bu bir final maçı değil. Bu enteresan kadroya gerek var mıydı, merak ediyorum. Çok eleştiri alır bu kadro. Fatih hoca Ukrayna maçında da bir şey denedi, tutmadı."