Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın tamamen iyi niyeti ile ifade ettiği sözleri Türkiye’nin gündemine adeta bir şike varmış gibi taşıyan Rıdvan Dilmen, Bakan Bayraktar’ı katıldığı bir TV programında istifaya çağırdı. Ardından “Başbakanı da yıpratıyor” dedi.

Bugün Günübekaş Gazetesinde Ali Öztürk kaleme aldığı yazıda Haber Türk’de yayınlanan bir TV programının perde arkasını olaya şahit olanlardan dinlediği biçimi ile kaleme aldı.

Öztürk, yazısında şeytan lakaplı Rıdvan’ın TV’lerin programlarına nasıl müdahil olduğunu nasıl program konuklarını belirlediğini açık seçik ortaya serdi.

Ali Öztürk’ün o ilginç yazısından bir bölüm şöyle;

“Haber Türk Televizyonu Fenerbahçe adına Ömer Çavuşoğlu ile Bedri Baykam’ı davet etmiş. Program öncesi Çavuşoğlu ile Baykam lobide koyu bir sohbete dalmış. Trabzonsporlu İmamoğlu’nu tanımadıkları için rahat konuşuyorlarmış. Çavuşoğlu-Dilmen konuşmasının özeti şu:
1- Programı yaptıran Rıdvan Dilmen’miş
2- Konukları belirleyen ve bizzat yönlendiren Rıdvan Dilmen’miş.
3- Çağrılan konuğu geri çevirttirip, “Şu konuşursa Başbakan’a daha iyi sallar” diye kriter belirlemiş. İsimleri bu bağlamda seçmiş. İmamoğlu, Baykam’dan duyduklarını anlatıyor:
“Serkan gitmesin Bedri Bey sen git” diye Baykam’ı programa Rıdvan göndermiş…”




İŞTE YAZININ TAMAMI:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar’ın Bordo-Mavili birkaç taraftarla bir araya geldiğinde sürç-ü lisan ettiği sözler herkesi rahatsız etti. “Şampiyonluk Trabzonspor’un hakkı. Trabzonspor’un kupasını almak için de çok ince ayar bir çalışma yapıyoruz” sözleri iki bölümde ele alınmalı. Kupa’nın Trabzonspor’un hakkı olduğu ifadeleri doğru ama ince ayarı siyasiler yapmıyor.
Bakan Bayraktar, bu sözlerle sanki siyasiler olarak bu yönde bir çalışma yapıyorlarmış gibi izlenim yarattı ve üstelik bunu gazetecilere aktardı. Bakan Bayraktar, Federasyon’un ince ayar çalıştığını söylemek isterken, sürç-ü lisan ediyor. Bakan bey ne kadar yanlış anlaşıldığını söylerse söylesin, ifadeleri yanlış kullandığını istediği kadar tekrar etsin, birileri bu sözler üzerine harekete geçti bile...
***
Dün akşam saatlerinde İstanbul’dan Trabzon Fikir Kulübü Yöneticisi Yavuz Saltık aradı. İstanbul’da dün yaşanan bir olayı anlattı. Haber Türk Televizyonu, Bakan Bayraktar’ın bu sözleri üzerine bir program organize etmiş. Programa İstanbul’daki ‘Trabzon Fikir Kulübü’nden de bir isim istemiş. Fikir Kulübü de Trabzonspor eski yöneticisi Ekrem İmamoğlu’nu göndermiş. Haber Türk Televizyonu Fenerbahçe adına Ömer Çavuşoğlu ile Bedri Baykam’ı davet etmiş. Program öncesi Çavuşoğlu ile Baykam lobide koyu bir sohbete dalmış. Trabzonsporlu İmamoğlu’nu tanımadıkları için rahat konuşuyorlarmış. Çavuşoğlu-Dilmen konuşmasının özeti şu:
1- Programı yaptıran Rıdvan Dilmen’miş
2- Konukları belirleyen ve bizzat yönlendiren Rıdvan Dilmen’miş.
3- Çağrılan konuğu geri çevirttirip, “Şu konuşursa Başbakan’a daha iyi sallar” diye kriter belirlemiş. İsimleri bu bağlamda seçmiş. İmamoğlu, Baykam’dan duyduklarını anlatıyor:
“Serkan gitmesin Bedri Bey sen git” diye Baykam’ı programa Rıdvan göndermiş.
***
Şimdi şunları söyleyebilirsiniz. ‘Ne var bunda?... Şeytan lakaplı adam lakabına uyan işler yapıyor!..’ Organize bir olaya dönüşen gelişme için Rıdvan Dilmen; “Bu büyük bir fırsat. Bunun üzerinden Tayyip Erdoğan’a bindirmeliyiz. Belki böyle bir sonuç doğacaktır. Onun için Tayyib’e iyi sallayan adamları konuşturmalıyız. Konuşmalarımızda gerektiğinde Tayyip Erdoğan’ın Fenerbahçe Genel Kurul üyeliğinden atılma tehtidini bile kullanıp taraftarı ayağa kaldırmalıyız” şeklinde yol belirlemiş. Programdaki Fenerbahçeliler de tam da böyle konuşmuş. Zira seçtiği isimlere bakıldığında sosyal medyada Başbakan aleyhine ağır propaganda yürüten isimler.
Şeytan lakaplı Rıdvan bir yandan Başbakan’ın etrafında dolaşıyor, diğer yandan Başbakan’ın etrafına ip atıyor.
***
Olayın sanki bir de siyasi boyutu var. Bunu da Trabzonspor aleyhindeki beyanlarıyla malum CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak dile getiriyor. Trabzonspor’la ilgili konuşan bakan Trabzonlu… Yanlış, doğru...  Trabzonspor’un hakkını aramak adına konuştu. Peki CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’a ne oluyor? Beşiktaşlı Toprak’ın Trabzonspor yarası nereden geliyor? Trabzonspor’un hak arama kavgası bu adamı niye bu kadar rahatsız ediyor?..
Güya Trabzonspor’u savunuyor. “Trabzonspor’un ince ayara ihtiyacı yok” dedikten sonra kupanın Fenerbahçe’nin hakkı olduğunu, yani tartışmaya gerek olmadığını söylüyor. Bunu ilk kez yapmıyor. Daha önce de küme düşmenin kaldırılmasını savunmuş, Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi’ne davet edilmesine “Trabzonspor nasıl davet edilir?” diye tepki göstermişti.
Olay siyaset yapmaksa Erdoğan Bayraktar siyasetten hiç anlamıyor. Siyaseti CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak, Fenerbahçe oyları için yapıyor. Yazıklar olsun böyle siyasete…