Sezon öncesi hazırlıklarında iyi sinyaller veren Karadeniz ekibi, oynadığı 8 hazırlık maçının 5 tanesini kazanmayı başardı. Geçen sezona göre ayağında daha fazla top tutan bir takım haline gelen Trabzonspor, oynadığı hazırlık maçlarının neredeyse tamamında topa hakim olan taraftı. Takım savunması olarak da ileriye giden Trabzonspor, oynadığı hazırlık karşılaşmalarında kalesinde sadece 4 gol gördü.

Hazırlık maçlarında Trabzonspor'un tek kötü yanı ise baskı altında bocalayan savunma hattı gibi gözüküyor. Takım savunması olarak iyi olan takım, rakipten biraz baskı görünce hatalar yapabiliyor. Lig başlayınca bu sorunu ufak da olsa yaşayacak Trabzon, Şenol Güneş yönetiminde bu zaafını ilerleyen haftalarda halledecektir.


Transfer döneminde yine önemli oyuncularını kaybeden Trabzonspor, Burak Yılmaz Galatasaray'a gittikten sonra uzun süre N'Doye ile ilgilendi ama bu transferi gerçekleştiremedi. Onun haricinde tüm bölgelerine önemli transferler yapan Karadeniz ekibi Yasin Öztekin, Soner Aydoğdu, Souleymane Bamba, Emre Güral ve Hasan Batuhan Artaslan gibi isimleri kadrosuna kattı. Fazla transfer yapmayan yönetim, takımdan 17 isimle yollları ayırarak takımdaki gereksiz kadro şişkinliğini de azaltmış oldu.

Soner Aydoğdu: 21 yaşında olmasına rağmen hazırlık sürecinde takımın en hazır isimlerinden biri olarak gözüken Soner, takım oyununa uygun olması ve sürekli pas trafiğinin içinde yer alması ile dikkat çekti. Gerektiğinde Şut çeken ve hücum oyuncularını attığı ara paslarla besleyen Soner, ilk haftalarda ilk 11'e giremese de ilerleyen süreçte takımın daimi ilk 11 oyuncularından biri olacaktır. Trabzonspor ile 5 yıllık sözleşme imzalayan genç oyuncunun gelecekte yeni Selçuk İnan olması ise sanırım kimseyi şaşırtmaz.

Souleymane Bamba: 2012 Afrika Kupası'nda Fildişi adına her maçta oynayan Bamba, 6 maçta da 90 dakika forma giyerek form sorunu olmadığını herkese gösterdi Trabzonspor'a transfer olan başarılı savunma oyuncusunun savunma hattında Giray ile iyi bir ikili olması kaçınılmaz olarak gözüküyor. Giray Kaçar ile her ne kadar aynı tarzda oyuncular gibi gözükse de Şenol Güneş, savunma hattındaki ikili her zaman iyi yönetmiştir. Sonuç olarak Trabzonspor Türkiye Ligi standartları için çok önemli bir oyuncuyu kadrosuna kattı.



Emre Güral: Alman dispilini ile yetişen genç forvet oyuncusu, Türkiye'ye adımını Bucaspor ile attı. Trabzonspor'un yine genç transferlerinden biri olan Emre'nin elbette ilk aşamada Burak Yılmaz'ın boşluğunu doldurmasını bekleyemeyiz. Takımda kendisine göre daha tecrübeli isimler olmasına rağmen güçlü fiziğiyle ve tekniğiyle kendisini kanıtlamayı başaracak Emre, önümüzdeki sezonun en önemli forvet oyuncularından biri olabilir.



Yasin Öztekin: Trabzonspor'un bir diğer orta saha transferi olan Yasin, tarzıyla biraz da olsa Engin Baytar'ı andırıyor gibi gözüküyor. Hızıyla ve fizik gücüyle dikkat çeken Yasin, transferiyle pek ses getirmese de çoğu futbol otoritesine göre sezonun en önemli transferlerinden biri. Sol bölgenin haricinde orta sahanın ortasında da oynayabilen Yasin, Olcan ve Emre gibi isimelrle Trabzonspor'un gelecekteki iskelet oyuncularından birisi olabilir. Takım oyununu da çok iyi oynayan Yasin, uzaktan şutlarını biraz daha geliştirdiği taktirde skor anlamında da takıma önemli katkılar yapar.



Hasan Batuhan Artaslan : Trabzonspor'un alt yapıdan çıkarıp 5 yıllık sözleşme imzalattığı Hasan Batuhan'ın, bu sezon Türkiye Kupası maçları haricinde yeterince forma şansı bulması oldukça zor gözüküyor. Genç oyuncuya gereken önem verilirse Trabzonspor, Türk futboluna önemli bir isimi daha kazandırabilir.


2010-2011 sezonunda Fenerbahçe ile kıyasıya bir şampiyonluk yarışına giren Karadeniz fırtınası, şampiyonluğu kaybetmesinin ardından iskelet kadrodan çok önemli oyuncuları kaybetti. Son yıllarda Engin Baytar, Selçuk İnan, Ceyhun Gülselam, Umut Bulut, Burak Yılmaz ve Egemen Korkmaz gibi isimleri kadrosunda tutmayı başaramayan Trabzonspor, önümüzdeki sezonda kağıt üstünde ligin favorilerinden biri olarak gözükmese de Şenol Güneş'in taktik bilgisi ve genç oyuncuların futbol arzusuyla ligi yine iyi yerlerde bitirecektir.