Şike davasında 21.duruşma bugün tamamlandı. Duruşma boyunca mahkeme de zaman zaman tansiyon yükseldi. Davada hem sanıkların ifadeleri hemde avukatların savunmaları alınırken davanın isteksiz yapıldığı dikkat çekti. Öte yandan Aziz Yıldırım'ın savunmasında suçunu kendiside kabul ettiğini tekrar ortaya koydu. Savunmanın başında davada ciddiyetin olmadığını söyleyen Aziz Yıldırım daha sonra,"Karar bence belli. Ben nasılsa ceza alacağım." sözlerini kullandı. Bunun üzerine mahkeme başkanı sinirlenerek; "Böyle savunma yapılmaz" dedi ve mahkemeye ara verdi. Bu gelişmeler sonunda cuma günün nihai kararın ne olacağı merak konusu.

İşte davadan ayrıntılar;

19:18 - İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen şike duruşması sona erdi. Davayı Cuma gününe erteleyen mahkeme başkanı Mehmet Ekinci, “Aksilik olmazsa nihai kararı Cuma günü yapacağımız celsede açıklayacağız” ifadelerini kullanarak davayı cuma gününe erteledi.

18:52
- Ekşioğlu'nun savunmasından önce araya giren mahkeme başkanı, "Eleştiri yapabilirsiniz burada. Sanık olan insan zor durumdadır çünkü. Hepiniz kusurlu değilsiniz. Buradaki uygulamaları da bilmiyorsunuz. İçinizde ben konuşamadım, derdimi anlatamadım diyen varsa onu da sonuna kadar dinleriz. Ne istiyorsanız söyleyebilirsiniz" diye konuştu.

18:00
- İlhan Ekşioğlu; "Ben suç örgütüne üye değilim. Varlığına inanmıyorum. Maddi menfaate ihtiyacım yok. 10 yıl önceki mal varlığımdan daha az mal varlığına sahibim. Sebebi de Fenerbahçe ile uğraşmamdır. Birileri günah keçisi istediler ben seçildim. Türk futbolunu ben kirletmedim, benim üzerimdem temizlenmesine karşı çıkacağım" dedi


17:37
- Savunma sırası İlhan Ekşioğlu'nda

17:36 - Aziz Yıldırım savunmasını; "UEFA ders niteliğinde bir karar verdi. Fenerbahçe üzerinde oynanan oyunlar bu günlerde son buldu. Türk yargısına olan güvenimizi yineliyoruz. Hiç bir maçta şike ve teşvik yoktur. Tahliye ve beraatimi talep ediyorum." sözleri ile tamamladı

17:22 - Aziz Yıldırım aranın ardından yaptığı savunmasında; "Amaç bir yerden örgüt bulup bizi suçlamaktı. Sonra şikeyi çıkardılar. Silahlı suç örgütünden tutuklanıp şikeden sorgulanıp haksız kar amaçlı örgüt kurmaktan yargılandık." sözlerini kullandı

17:21 - Duruşmaya verilen ara sona erdi ve yeniden başladı

AZİZ YILDIRIM İTİRAF ETTİ

16:57 - Aziz Yıldırım savunması sırasında "Karar bence belli. Ben nasılsa ceza alacağım." sözlerini kullandı. Bunun üzerine mahkeme başkanı sinirlenerek; "Böyle savunma yapılmaz" dedi ve mahkemeye ara verdi.

16:56 - Aziz Yıldırım; "Suçluysam yatarım ama doğru suçlanmalıyım. Burada kul hakkı yiyorsunuz. Bana iftira atıyorsunuz. Ben, Türk adaletine güvenmek istiyorum ama güvenmezsek suçlu olsak bile suçsuz olduğumuzu söyleriz. Suçlanacaksak ciddi suçlanalım. Hiç ciddyet yok."

16:50 - Aziz Yıldırım mahkeme başkanına Cruyff'un kitabını hediye ederek; "Çok yakında sporda şiddet kanunu değişecek. Spor yönünden bu kanunun değeri yok. Size Cruyff'un kitabını hediye etmek istiyorum. Anılarında bir maçın hakemine saat hediye ettiği kısım var."

16:46 - Aziz Yıldırım konuşmasında; " Sadece 2 telefon numaram var, tapelerdeki 40 telefon numarasini anlamadım. "Beni 2001 yılından bu yana dinliyorlar. Devletin üst makamları ile bir çok kez görüştüm. Bizi dinleyen devlet değil, derin devlet. Konuştuklarımız bazı gazetelerde manşet oluyordu." dedi

16:40 - Aziz Yıldırım savunmasına espriyle başladı; "Olgun örgüt liderliğinden istifa etti her şeyi ben alıyorum"
16:30 - Aziz Yıldırım savunmasına başladı
15:50 - Köksal Bayraktar, "Aksi durumda 231. Madde içinde talebimiz yoktur."
Açıklaması: (Madde 231'in uygulanmasını istemek, olası bir cezaya karşı taleptir. Ceza alınması halinde indirim talebinde bulunmayacağı anlamı taşıyor.)

15:28
- Köksal Bayraktar'ın savunması alkışlanıyor

15:27 - Aziz Yıldırım'ın avukatı, "UEFA Fenerbahçe'nin bu sezon Avrupa kupalarında oynamasına sakınca görmemiştir. Bu olay basit bir itibarsızlaştırma olayı değildir. Olay ilk çıktığında 3 ay ne yapacağımızı şaşırdık. Bu olay neden ve kimler tarafından tertiplenmiştir bilmiyoruz ama bildiğimiz tek şey var ki Fenerbahçe bu durumdan çok zarar gördü. Aziz Yıldırım 5 sene sonra Şükrü Saraçoğlu gibi olacaktır. Fenerbahçe'nin her başarısında onun ve arkadaşlarının emeği var. Biz bu kapsamda beraatimizi talep ediyoruz." dedi.

15:15 - Köksal Bayraktar, "Bu zamana kadar ifade veren hiç kimse ben Aziz Yıldırım'dan baskı gördüm yada para aldım demedi. Hakem ve gözlemci raporlarında, Etik Kurulu raporunda ve PFDK raporunda da Yıldırım'ı suçlu bulan kararlar yok. Tahkim Kurulu raporları da şike olmadığı yönünde, bunu da mahkemenize sunmuştuk. İnsan bunu gördükçe 'Ben neden 1 yıldır tutukluyum' diyor Sayın Başkan." şeklinde açıklama yaptı.

14:55 -
Bayraktar, "Aziz Yıldırım sedyede, bankta yatarak ifade verdi. İlk ifade insani koşulların dışında alındı. Bir yıl önceki telefon konuşması nasıl hatırlanır? Telefon kayıtlarına itibar edilmemeli. Para var deniliyor, ancak fiziken tespit edilmiş değil. Çantanın için ne olduğu bilinmiyor. Esas hakkında mütalaa, iddianamenin özetiyse, neden bunca zaman tutuklu kalındı? Dolandırıcılık ile şike ve teşvik suçları aynı kategoride değerlendirilemez" dedi.

14:40
- Aziz Yıldırım'ın avukatı, 25 milyon kişinin bu duruşmayı izlediğini belirtirken; "Olmayan bir suç nasıl dinlenebilir? 6 ay boyunca nasıl takip edilir? Aziz Yıldırım'a duyulan hırsın sebebi nedir? Silah kaçakları bile sadece 15 gün dinleniyor" dedi.

15:34 - Aziz Yıldırım'ın avukati Köksal Bayraktar savunmasına başladı.

15:18 - Şükrü Ongan'ın avukatı Savaş Adalet savunmasını yaptı. Ongan, "Şükrü Ongan iddianamede yazdığı gibi Bülent Uygun'un yardımcısı değildir. Ongan kulüpte bilet işleriyle ilgilenir. Şükrü Ongan'ı emniyete götürdük, 'Savcılığa gitmemize gerek var mı?' diye sorduk. 'Yok dediler' ama bir anda mahkemede sanık oldu." dedi.

"ŞİKE YAPAN OYUNCUYU KİM ALIR?"
14:15 - Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci yerini aldı. Duruşma başladı.

12:30 - Kritik davada duruşmaya öğle arası verildi.

12:15 - Sani Şener'in avukatı yazılı ifade verdiklerini belirtip, beraat talep etti.

12:10 - Gönenli, "Final sonrasında kulüpler İbrahim Akın ve Ali'nin transfer için konuşuyor. Şike yapana oyuncuyu kim alır?" dedi.

12:05 - Nail Gönenli, Tayfur Havutçu'nun konuşmalarının iddianamede olmadığını ifade etti.

12:02 - Tayfur Havutçu vekili avukat Nail Gönenli savunmasına başlıyor.

11:34 - Şekip Mosturoğlu'nun vekili, talimat aldığı iddia edilen kişinin örgüt kurucusu olamayacağını ifade ederken; "Teknik takip yapılırken hukuk, kolluk tarafından ihlal edilmiştir" dedi.


11:25 -
Mahkeme başkanı ile kısa bir görüşme gerçekleştiren Emre Belözoğlu, Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Yıldırım ile birlikte salondan ayrıldı.

11:20 -
Hakim, Murat Özaydınlı'ya 'Yas için mı sakal bıraktınız?' diye sordu. Aydınlı ise 'Adalet için' cevabını verdi. Hakim Ekici de 'Dünya yıkılsa da adaleti sağlarız' yanıtı verince, hakime seyirci sıralarından alkış geldi.

11:18 -
Mahkemeye verilen arada hakim Mehmet Ekinci eski Fenerbahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı'ya uzayan sakalları ile ilgili soru sordu.

11:10 - Emre Belözoğlu, Aziz Yıldırım ile kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

11:00 - Mahkeme salonuna gelen eski Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu, mahkeme başkanı ile tokalaşıp bir süre konuştu.

10:30 - Haldun Şenman'ın avukatı Dizdar, "13 uğursuz derler; ama ben davaya dair 13 maddelik bir metin hazırladım, onu okuyacağım." derken çete iddialarının boş ve saçma olduğunu ifade etti.

10:15 - Ümit Karan'ın Avukatı: "Ali Kıratlı aile dostudur. Fenerbahçe'nin iyiliği için bırak şike yapmayı tırnağını bile oynatmaz"

AVUKATLAR SAVUNMA YAPIYOR
Duruşmaya sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunmalarının alınması ile devam ediliyor. İlk olarak Ümit Karan'ın avukatı Ayhan Sağıroğlu savunma yapmaya başladı.

GÜVENLİK ÖNLEMİ
Duruşma nedeniyle adliye çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Spor polisi, çevik kuvvet ve sivil polisler adliyeyi sıkı bir güvenlik çemberine aldı. Polis köpekleri de adliye çevresine yerleştirildi. Adliye içinde de duruşmanın yapılacağı salonun katında barikatı oluşturuldu. Öte yandan salonun dolu olması nedeniyle duruşmaya sadece ajans muhabirleri alındı.

YOKLAMA YAPILDI
Sanıkların ve avukatların salona alınmasının ardından ilk olarak yoklama yapıldı ve duruşmaya gelen sanıklar tespit edildi. Salona tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatlar ve tutuklu sanıkların yakınları alındı.

TUTUKSUZ SANIK KATILDI
Tutuksuz sanıklardan Serdar Kulbilge, Abdullah Başak, Haldun Şenman ve Halil Köntek'in de aralarında bulunduğu bir kısım tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu.

"Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 4'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 21. duruşması görülmeye başlandı. Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Yusuf Turanlı getirildi.

20. DURUŞMADA NELER YAŞANDI? TIKLAYIN...