Futbolda şike iddialarına ilişkin davaya bakan Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertçan, karara itiraz edeceğini belirten süre tutum dilekçesini mahkemeye sundu. Savcı Ermertçan, dilekçede hangi sanıklar açısından karara itiraz edeceğini ise yazmadı.
Mahkemenin kararını açıklamasının ardından sanık avukatları mahkemeye süre tutum dilekçelerini sunarak, gerekçeli kararın açıklanmasının ardından karara itiraz edeceklerini belirtmişlerdi. Mahkemenin kararının ardından duruşmada mütalaa veren Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermetçan da, mahkemeye süre tutum dilekçesini sundu.

Süre tutum dilekçesinde hangi sanıklar için itiraz edeceğini belirtmeyen Savcı Ermertçan’ın, mütalaada istenilen cezalardan daha az ceza alan sanıklar açısından itiraz edeceği öğrenildi.

Bu arada davanın sanıklarından futbolcu Mehmet Yıldız'ın avukatı Polat Küçük de, “şike yapmak'' suçundan 1 yıl 3 ay hapis ve 66 bin 640 lira adli para cezasına çarptırılan Yılmaz'a ilişkin verilen bu kararın temyiz edileceğini belirten süre tutum dilekçesini mahkemeye sundu. Dava kapsamında ceza alan diğer sanıkların önümüzdeki günlerde mahkemeye süre tutum dilekçelerinin verilmesi bekleniyor.
Öte yandan bir açıklama yapan Avukat Küçük, ''6222 sayılı Kanun’da geçen hükmün açıklanmasının geri bırakılması, erteleme ya da adli para cezası gibi alternatif cezalandırma yöntemlerinin kullanılamayacak hale getirilmesi Anayasa'ya aykırıdır. Bu hükümlerin iptali için gerekçeli karar açıklandıktan sonra Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunacağız” dedi.