Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Şike Davası'nda itirazları reddetti. Türkiye, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın durumunun ne olacağı konusuna yönelirken, davanın 1 numaralı ismi Giresunspor eski başkanı Olgun Peker ise suskunluğunu bozdu.

Yargıtay'ın verdiği karara tepki gösteren Olgun Peker, "Benim açımdan konuşmaya bile gerek olan bir karar değil. Konuşmaktan zül duyduğum, utandığım bir şey. Allah şahidim, konuşmayı hiç istemiyorum. Tanıdığımız çok iyi hukukçular var, onlar bakıyorlar ama benim ne yeniden yargılanma, ne adalet gibi bir beklentim yok. Olsa bu zamana kadar olurdu zaten. Böyle gelmiş böyle gider. Biz bu cezayı yatarız olsun, bu dünyada alacaklı kalırız en fazla... Borçlu olmaktansa alacaklı olmak iyidir" diye konuştu.

Peker, şu anda Uzakdoğu'da olduğunu ve en yakın zamanda Türkiye'ye geleceğini belirterek, "Tabii ki bireysel olarak Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapacağım. Yargıtay'ın vermiş olduğu karar henüz bana tebliğ edilmedi. Önümüzdeki hafta içerisinde gelmesini bekliyorum" dedi.

OLGUN PEKER NE CEZA ALMIŞTI?

Giresunspor eski Başkanı Olgun Peker'e İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "örgüt kurup yönetmek" ve "tehdit" suçlarından 4 yıl 7 ay hapis cezası verilmişti.