ÖZEL HABER - Başkan Sadri Şener ve As Başkan Nevzat Şakar’ın avukatı Prof. Dr. Fatih Mahmutoğlu, Şener ve Şakar ile ilgili son savunmasını yaparak, mahkeme heyetinden Şakar ve Şener için beraat istedi.

Mahmutoğlu’nun savunması devam ederken son derece hassas konuları gündeme getirerek Şakar ve Şener’in masumiyetlerini gerekçeli delillerle ortaya koydu.

Mahmutoğlu konuşmasını bitirdiği esnada bir anda avukatlar arasından adının Ali Çelik olduğunu belirten bir avukat kalkarak kendini Şener’in avukatı olduğunu belirtti ve savunmaya geçti.

Şener’in ve Şakar’ın avukatı Fatih Mahmutoğlu başarılı bir şekilde savunma yaparken Av Çelik’in devreye girmesine önce Trabzonspor avukatları da şaşırdı. Çelik’e mahkeme başkanı söz verdi. Çelik "Zeki Mazlum dinlendiğini bilse teşvik görüşmesi yapar mı?" imasında bulundu. "Bu eylemleri Trabzon Yönetimi`nden habersiz yapıyorum" tapesi için savunma yaptığını ileri süren Ali Çelik'in bu sözleri salondaki Trabzonsporluların da tepkisini çekti. Bunun üzerine Trabzonspor avukatları ve Şener ile Şakar kısa süreli bir şok yaşadı. Bu şok durum yaşanırken Zeki Mazlum’un avukatı Ali Sürmen devreye girdi söz aldı ve Ali Çelik’in sözünü ettiği tapelerde böyle bir konuşma olmadığını, teşvik ya da benzeri bir pazarlığın yer almadığını Çelik’in bahsettiği tapenin hangisi olduğunu belirtmesini istedi. Çelik ise olayı yanlış hatırladığını belirterek savunmayı geri çekti.

Mahkeme salonundaki Fenerbahçeli gazeteciler de bu haberi hemen servis yaparak Trabzonspor’un şike girişime kanıtlandı diyerek dışarı sızdırdılar.

SÜRMEN "MESLEKTAŞIMIZI HİÇ TANIMIYORUM"

Av Ali Sürmen, Av Ali Çelik’i tanımadığını, Trabzonspor’un avukatı olup olmadığını bilmediğini belirterek, "Konu ile ilgili olarak Trabzonspor da kurumsal olarak bu avukat arkadaşımıza vekalet vermiş mi bu da bilinmiyor. Arkadaşlar inceliyor" dedi. Sürmen Sadri Şener’in Zeki Mazlum üzerinden Sivas’a teşvik gönderdiği yönünde suçlandığını belirterek, "Söz konusu Trabzonspor avukatı da bu iddiayı güçlendirecek ilginç bir savunma yaptı" diyerek olaya açıklık getirdi.

PROVAKÖTÜR MÜ?

Mahkemenin en kritik anında Trabzonspor lehine savunma yaparken bütün gelişmeleri aleyhine değiştirecek bir tavır içinde olan Av Ali Çelik’in provakatör olabileceği ihtimali de ortaya çıktı.

OLAY AVUKAT 61SAAT.COM’A KONUŞTU
Olaylar üzerine kendisine ulaştığımız Avukat Ali Çelik ulusal basının edepsizlik yaptığını belirterek şunları söyledi, “Ben şike davasının başından beri Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ile Asbaşkan Nevzat Şakar’ın vekaleti ile davalara katılıyor ve Trabzonspor’u savunuyorum. Zeki Mazlum ile ilgili yaptığım savunma esnasında dosyaya bakmadan yanlış bir söylemde bulundum. Olayı yanlış hatırlamışım. Zaten hemen akabinde Sayın Ali Sürmen beni düzeltti. Bende yanlış telafuzda bulunduğumu olayı yanlış hatırladığımı böyle bir tape kaydının olmadığını söyledim. Zaten mahkeme heyeti de bu ifadelerimizi kayıtlara geçti. Yani bu kadar saçmalık olmaz. Ulusal basın çok yanlış yapıyor. Edepsizlik ediyor. İnsanın ağzından anlık çıkan yanlış bir kelime bu kadar çarpıtılmaz. Neden olayın düzeltildiğini yazmadılar. Benim Trabzonspor aleyhine bin savunma yapmam veya bu imada bulunacak bir şey söylemem söz konusu olamaz. Ben Çağlayan’da Trabzonspor’un haklarını sonuna kadar savunmak için varım” ifadelerini kullandı.

Şike davasında dün gündeme bomba gibi düşen olay avukat Ali Çelik hakkında konuşan Atilla Dilaver'den çarpıcı açıklamalar;

"
Dünkü duruşmada; sanık av.larına son savunmaları için söz verildiği bölümde, adının Ali Çevik olduğunu ve Sadri Şener ve Nevzat Şakar'ın avukatı olduğunu söyleyen, daha önce hiç görmediğim, duruşmalarda fark etmediğim, gerek duruşmalar sırasında gerekse sair zamanlarda av. arkadaşlara yaptığımız çalışmalarda kendisini görmediğim ve asla varlığından haberdar olmadığımız bu kişi, Av. Fatih Bey'den sonra söz alarak;19 Mayıs tarihli Zeki Mazlum-Mecnun Odyakmaz tlf. konuşmasını yanlış(konuşmanın içeriğini olduğunun tam tersi)bir şekilde telaffuz. Eğer bugün duruşmaya gelirse kendisinden sorup öğreneceğim.Ya tam bir Temel fıkrası durumu ya da ciddi bir provokasyonla karşı karşıyayız"