Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Fenerbahçe, Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Gaziantepspor'u ağırlarken kilidi açan gol penaltıdan geldi.

Maçın 80. dakikasında Şenol Can'ın müdahalesi ile yerde kalan Gökhan Gönül'ün pozisyonu 6. hakem Sinan Cem İyihuylu tarafından penaltı olarak değerlendirildi. Orta hakem Ali Palabıyık'ı uyaran 6. hakem Şenol Can'ın da sarı kartla cezalandırılmasını istedi.

Penaltının başına geçen Emre golü atarken, Fenerbahçe sahadan galip ayrıldı. Ancak Gökhan Gönül'ün kendini yere attığını düşünen Galatasaraylı taraftarlar yıldız futbolcuya sosyal medya üzerinden oldukça tepki gösterdiler.

Geçen sene 10 Kasım günü oynanan ve Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğü ile biten maçtan sonra itiraflarda bulunan Gökhan Gönül'ün sözlerini örnek gösteren taraftarlar futbolcunun yine kendisini yere attığını iddia ettiler.

Gökhan Gönül o gün ne demişti?

Galatasaray'ı 2-0 yendikleri maçtan sonra Gönül, "İlk yarıdaki pozisyonum penaltı değil. Müdahale olduğunu hissettim bir an ama penaltı olmadığını söyleyebilirim. Kendimi atmış gibi olduğum için utanıyorum'' açıklamsında bulunmuştu.

İşte o pozisyon:

Gökhan Gönül'e tepki olarak neler dendi?

''Penaltı kendini atma sanatıdır'' Gökhan Gönül

''Penaltı verilmez, penaltı alınır''

''Böyle rezil ve yedirmece bir penaltı ile kazanıp sevineceğine haysiyetinle yenilip üzülmek çok daha onurludur! Gökhan da plaketi haketti ama''

''Şu penaltı pozisyonunda Gökhan değil de Burak Yılmaz olsaydı buralar yıkılıyordu ama Gökhan efendi çocuk, atmaz kendini.''

''Şimdi de utanıyor musun Gökhan efendi?''