Bu sezon ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında oynayan Trabzonspor aynı zamanda tarihinde ilk kez Aralık ayı sonrası Avrupa'da mücadele edecek. Yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek bordo-mavili takımın 1-16 finalindeki rakibi olan Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven ile 16 Şubat Perşembe günü saat 22:05'de Hüseyin Avni Aker'de, rövanş karşılaşması ise 23 Şubat Perşembe günü saat 19.00'da Eindhoven'de oynayacak.

Trabzonspor rakibi ile evinde oynayacağı ilk maçtan avantajlı bir skor elde ederek, deplasamanda oynayacağı maça moralli çıkmanın hesaplarını yapıyor. Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasının ortaya çıktığı 2004-2005 sezonunda beri ilk kez 16 takım içinde yarışacak. Aynı zamanda bordo-mavililer UEFA turnuvalarının bahar aşamasında oynayacak.

TRABZONSPOR AVRUPA'DA 5 MAÇTIR KAZANAMIYOR
Trabzonspor UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda ilk maçında deplasmanda İnter'i deplasmanda oynadığı maçta 1-0 yendikten sonra beş maçtır Avrupa'da kazanamadı.Trabzonspor Bu dönemde 4 beraberlik ve 1 mağlubiyete aldı. Trabzonspor'un rakibi PSV ise Avrupa'da 9 maçtır yenilmiyor. 6 galibiyet ve 3 beraberlik alan Hollanda temsilcisi deplasmanda oynadığı son 3 maçıda kazanması, iyi bir istatistik olarak ön plana çıkıyor.

PAULO HENRİQUE'NİN VE ZOKORA'NIN PSV EİNDHOVEN'E GOLÜ BULUNUYOR

devamı...

PSV Eindhoven ile Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanacak olan ilk maçta sarı kart cezalısı olması nedeniyle forma giyemeyecek olan Zokora'nın, Tottenham forması giydiği 2007-2008 sezonunda penaltı atışlarında gol atmıştı. Trabzonspor'un Brezilyalı forvet oyuncusu Paulo Henrigue ise 2007-2010 sezonları arasında formasını giydiği Hollanda takımı Heerenveen kulübünde oynadığı dönemde 27 Şubat 2009'da ligde PSV Eindhoven'ı 3-2 mağlup ettikleri karşılaşmada 2 gol atmıştı.

ZORLU MAÇ ÖNCESİ İLGİNÇ DOSTLUKLAR
PSV Eindhoven Teknik Direktörü Fred Rutten, 2009 yılında çalıştırıcılığı yaptığı Alman Kulübü Schalke'de, bordo-mavili takımın oyuncusu Halil Altıntop'un teknik direktörlüğünü yaptı. Halil, eski hocasını yakından tanırken, aynı zamanda PSV'nin orta saha oyuncusu ve ön libero görevi yapan 32 yaşındaki Orlando Engelaar'de Halil Altıntop'un Shalke'den takım arkadaşı . Halil ve Engelaar dışında Trabzonspor'un Polonyalı oyuncuları Glowacki ve Piotr Brozek ise PSV'nin defans oyuncusu Marcelo ile birlikte Wısla Krokow forması giydikleri 2008-2009 sezonunda Polonya şampiyonluğu elde ettiler.

TRABZONSPOR'UN MUHTEMEL İLK 11'İ

devamı...

Karadeniz Temsilcisi Trabzonspor'un PSV Eindhoven ile oynayacağı maça şu muhtemel ilk 11 ile çıkması bekleniyor. Tolga, Serkan, Giray, Celustka (Mustafa), Cech, Aykut, Colman, Olcan, Alanzinho, Halil ve Burak Yılmaz.

PSV İLE İLK KEZ
UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda oynadığı 6. maçın sonunda elde ettiği 7 puan sonrası Avrupa'da yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden Trabzonspor Hüseyin Avni Aker Stadyumunda oynayacağı PSV Eindhoven ile tarihinde ilk kez karşılaşacak.

Avrupa'da bugüne kadar 93 müsabakaya çıkan bordo-mavili takım Hollanda takımlarıyla hiç eşleşmedi. Bordo-mavililer 23 ülkeden 42 takım ile şimdiye kadar eşleşirken, en çok eşleştiği ülke takımı ise İspanya oldu. Trabzonspor, Avrupa'da 7 kez İspanya takımlarıyla eşleşirken, bu ülkeyi ise 5 takım ile İtalya ve 4 takım ile Almanya takip etti. Fransa ve İngiltere'den ise Trabzonspor 3'er takım ile eşleşti. Bu ülkeleri 2'er takım ile Danimarka, Yuguslavya , Polonya, Ukrayna, Rusya, Romanya ve Güney Kıbrıs Cumhuriyeti izledi.

İzlanda, İrlanda, Finlandıya, Malta, Litvanya, Slovakya, Norveç, İskoçya. Letonya, Arnavutluk ve Portekiz gibi ülkelerin takımlarıyla ise 1'er kez eşleşti.

devamı...

Trabzonspor'un UEFA turnuvalarında ilk kez karşılaşacağı PSV Eindhoven, Türk takımlarıyla 14 kez karşılaşmış 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyete imza atmış. Türkiye'deki karşılaşmalarda ise 1 galibiyet ve 1 beraberlik alırken 5 kez de yenilmiş. Trabzonspor ve PSV Eindhoven yalnız 12 Ocak 2004 tarihinde Antalya'da hazırlık turnuvası olan Efes Pilsen Kupası'nda karşı karşıya geldiler. Normal süresi 2-2'lik beraberlikle sona eren karşılaşmadan sonraki penaltı atışlarında Jan Vannegeer Hesselink'in golü Hollandalılara 7-6'lık skorlu galibiyeti getirmişti

TRABZONSPOR AVRUPA ARENASINDA 94. RANDEVUSUNA ÇIKIYOR
Karadeniz temsilcisi Trabzonspor, Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven karşısında Avrupa Kupalarında 94. randevusuna çıkacak.Trabzonspor bugüne kadar Avrupa'da 93 maça çıktı. Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemesi ve grubunda 28 maç, UEFA Avrupa Ligi'nde 45 maç, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12 maç ve UEFA Inter Toto Kupası'nda ise 8 karşılaşma yaptı. Bordo-mavili ekip 93 maçta 33 galibiyet, 24 beraberlik ve 36 yenilgi aldı. Söz konusu maçlarda 120 gol atarken, kalesinde 131 gol gördü.

TRABZONSPOR UEFA AVRUPA LİGİNE NASIL GELDİ
devamı...

Bordo-mavililer UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda , İnter, CSKA Moskova ve Lille eşleşmeleri sonunda topladığı 7 puan ile UEFA Avrupa Ligine kaldı. Gruplarda Trabzonspor İnter karşısında 1-0'lık galibiyet ve 1-1'lık beraberlik elde etti. CSKA Moskova karşısında ise 3-0'lık yenilgi ile 0-0 beraberlik elde eden Trabzonshor Lille karşısında ise 1-1'lık ve 0-0'lık beraberlik elde etti. Bordo-mavililer grubun son maçında Fransa'da Lille ile yaptığı maçta 0-0 golsüz berabere kalmasının ardından CSKA Moskova'nın, İnter'i deplasmanda 2-1 yenmesiyle puanın 8 yaparak Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkan takım oldu. Trabzonspor ise 7 puanla yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam ediyor.

TRABZONSPOR TURU GEÇERSE RAKİBİ STOKE CITY VEYA VALENCIA OLACAK
Karadeniz Temsilcisi Trabzonspor önündeki PSV Eindhoven engelini geçerse 8 ve 15 Mart tarihlerinde 1-8 finalinde Stote Cıty (İngiltere) veya Valencıa (İspanya) takımı ile oynayacak. Bordo-mavili takım muhtemel rakipleriyle UEFA yarışmasında daha önce hiç karşılaşmadı.