Trabzonspor'a transferinden önce İngiltere Championship takımlarından Leicester City’den transfer ettiği İstanbul'da sağlık kontorllerinden sonra dün Trabzon'a gelen Sol Bamba bugün Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde saat 10.30'da yapılan imza töreni ile Bordo-Mavili oldu.

İngiltere'de forma giydiği 52 karşılaşmada 3 kez fileleri havalandıran 27 yaşındaki stoper Fildişi Sahili Milli Takımı’nda da görev alıyor.

Bamba daha önce Paris Saint-Germain ve Dunfermline formalarını da giydi.


TRABZONSPOR'UN YENİ TRANSFERİ SOL BAMBA TRABZOSPOR MÜZESİNİ GEZDİ

BAMBA'NIN TRABZONSPOR FORMASIYLA İLK GÖRÜNTÜLERİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

BAMBA'NIN İMZA TÖRENİNDEN GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Toplantıda konuşan Trabzonspor Yöntecisi Emin Kahraman, Bamba takımımızın yetkililerini incelediği takip ettiği oyuncularından olduğuna inanıyoruz. Fildişi sahilinde milli takımında böyle yetenekli bir futbolcuyu aldığımız için mutluyuz. Dileğimiz Bamba'nın daha önce gösterdiği performansı Trabzonspor'da da göstermesidir. Amacımız daha iyi futbol izletmek istiyoruz. Bunu yaparken uzun vadeli düşünüyoruz. Ülkemizde ön plana çıkan genç yetenekli futbolcuları bünyemize katıp onlarla yeni yıldızlar haline dönüştürmek düşüncesi içerisindeyiz.
Trabzonspor son yaptığı transferlerle bereber en az 5 yıllık takımını oluşturuyor. Tabiki gönderdiğimiz oyuncularımız var her zaman bör söz vardır gelen gideni aratır diye. Ama biz Bamba gibi transferlerle gelenlerin gidenleri aratmayacağını düşünüyoruz. Güçlü bir kadro ile ligde inşallah en üst düzeyde şampiyonluklar yaşacağız.



BASIN MENSUPLARINI TÜRKÇE SELAMLADI
Basın mensuplarını Türkçe selamlayan Bamba ise, "Merhaba... Burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Umarım yakında sizinle Türkçe konuşurum" dedi.

AFRİKA KUPASI SIKINTI OLUR MU
"Afrika Kupasında Zokora'nın yokluğunda Trabzonspor sıkıntı yaşadı. Bu bir risk değil mi?"
Sorunuza cevap vermek isterim ama o günlere daha çok uzun süre var. Buranın yeni bir oyuncusuyum. Burda performansımı gösterip kendimi göstermem lazım. Ondan sonra milil takım ile ilgili değerlendirmeleri yaparım"

TRANSFERİNDEKİ EN ÖNEMLİ UNSURLAR
"Tranfserim gerçekleşmeden önce beni ikna eden iki unsur vardı. Yakın çevreme danıştığımda herkes olumlu söyledi. İkincisi Didier Zokora7nın burada olması benim için büyük bir referans. Bu kulüp hep hedefleri olan bir kulüp. Ayrıcı kulübün tarihsel rolü hakkında da bilgi edindim. İstanbul kulüplerine karşı büyük mücadele verdi ve bu mücadelede büyük başarılar elde etti. Böyle bir kulübün parçası olmak benim için gurur vesilesi. Bende bu başarı için elimden geleni yapacağım"

GENÇ OYUNCULARLA ARASINDAKİ REKABET
Kendi oyuncu özelliklerimi kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Burdaki genç oyunculara en iyi şekilde yardımcı olmaya çalışacağım. Mutlaka dönem dönem onlarla forma için rekabet halinde olacağız. Aynı kaderi paylaşacağız. Bende onlara yol göstermeye çalışacağım.
Türkiye'de oynayan vatandaşlarımdan burayla ilgili hep olumlu eleştiriler aldım. Burda rekabet olduğu ve üst düzey bir lig olduğu şeklinde referanslar aldım ve şaşıracağımı düşünmüyorum.

ZOKORA'YA YAPILAN IRKÇI YAKLAŞIM
Benim yorum yapmam doğru olmaz. Olayı az çok bilioyrum ama olay sonrasını bilmiyorum. Didier adına konuşmam doğru olmaz. Ama Emre adına da konuşmam doğru olmaz. Tabi bu olaylar sahalarda olmaması gereken olaylar.

Öncelikle basketbolcuya değil futbolcuya daha çok benzediğimi size ispatlamam lazım. Bir oyuncu olarak gittiğiniz her yeni ligde bir takım sorunlarla karşılaşırsınız. Bu çok normal birşey. Her oyuncu az yada çok bunu yaşar. Türkiye'de de bir takım zorluklar ortaya çıkacaktır. Onları da mutlaka aşacağıma düşünüyorum.