Bordo-Mavili takıma sezon başından İngiltere’nin Leicester City ekibinden transfer edilen Sol Bamba gösterdiği müthiş performans ile dikkatleri üzerinde toplamayı başardı. Trabzon forması ile oynadığı her maçta canını dişine takan ve adeta bir cengavere bürünen Fildişi Sahilli oyuncuyu, İngiltere Premier Lig ekipleri Stoke City ve Fulham’ın istediği ve deneyimli stoperi takipe aldıkları öğrenildi.

Leicester City’de oynadığı dönemde Bamba’nın farkına varamayan bu iki İngiliz ekibinin, oyuncuyu Trabzon’a geldiğinde takibe başlaması ise ilginç bir durum olarak göze çarptı.

‘AYRILMAYA HİÇ NİYETİM YOK’
Trabzonspor ile 2017 yılına kadar sözleşmesi bulunan Bamba’nın ise Fulham ve Stoke City’nin kendisi ile ilgilendiğini duyduğunu ancak, yakın çevresine Trabzon’da çok mutlu olduğunu ve hiçbir yere gitme gibi bir niyetinin olmadığını söylediği öğrenildi. İngiltere’de oynadığı dönemlerde de aynı ülkenin değişik takımlarından teklifler aldığını da kaydeden Bamba, Zokora’nın Trabzon’da olması nedeniyle tercihini
Trabzonspor’dan yana kullandığını söyleyerek, gönderilmediği takdirde hiçbir yere gitmek gibi bir niyetini olmadığını da ifade etti.

HTSPOR / Haluk AYYILDIZ