Trabzonspor, uzun süredir gündemde olan Fildişili stoper Sol Bamba'nın transferinde sona yaklaştı. Glowacki ile yollarını ayırdıktan sonra defansın ortasına bir oyuncu almak isteyen bordo-mavililer, Zokora'nın önerdiği Leichester City'li Sol Bamba ile prensipte anlaşmaya vardı. İngiliz kulübüyle de bonservis pazarlıkları yapan Trabzonspor, Leichester'ın 1 milyon sterlinlik talebini 800 bin sterline (2 milyon 250 bin TL) indirdi ve anlaşma sağlandı.

4 YILLIK SÖZLEŞME YAPILACAK
Zokora'nın tavsiyesiyle Türkiye'ye gelmeyi çoktan kabul eden Sol Bamba'nın, salı veya çarşamba günü Trabzon'da olması bekleniyor. Daha önce PSG, Dunfermline, Hibernian gibi kulüplerde top koşturan 27 yaşındaki futbolcunun, 4 senelik sözleşmeye imza atacağı öğrenildi. Fildişi Sahili Milli Takımı'nda da görev alan Sol Bamba, 26 milli maçta 2 gol kaydetti.

DANY ASKIYA ALINDI
Bordo-mavili kulüp, Sol Bamba ile büyük ölçüde anlaşmaya varılmasından sonra Gaziantepli Dany'nin transferini askıya aldı. Gaziantepspor'un bu oyuncu için yüksek bonservis bedeli istemesi nedeniyle geri adım atan Trabzonspor yönetimi, daha sonra gelişmelere göre hareket etme kararı aldı.