Videoton karşısında sahasında oynadığı ilk maçta avantajlı skor elde edemeyen ve rakibini elemesi için gollü beraberlik veya galibiyete ihtiyaç duyan Trabzonspor ortaya koyduğu mücadele turu geçmesine yetmedi. Bordo-mavililer ciddi pozisyonlar üretse de skor değişmedi ve penaltı atışlarında rakibine 4-2 mağlup olarak Avrupa defterini erken kapatan Trabzonspor, deplasmanda oynayacağı Gaziantepspor müsabakasını kazanarak moral bulmak istiyor.

GÜNEŞ, TAKIMINI TOPARLAMAYA ÇALIŞIYOR
Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş, Macaristan temsilcisi Videoton’a kaptırılan Avrupa vizesi sonrasında takımında kaybolan moral değerlerini toparlamaya çalışıyor. Oyuncularıyla maçtan sonra görüşme yapan deneyimli teknik adam Gaziantepspor maçının kendileri için yeni bir başlangıç olacağına vurgu yaptı. Takım üzerindeki moralsizlik havasını dağıtmayan çalışan Güneş, yaptıkları hatalardan elbette dersler çıkartmaları gerektiğini ifade ederek "Üzülüp, dövünmek bize bir fayda getirmeyecek. Önümüze bakmalıyız ve Gaziantepspor maçına konsantre olmalıyız" dediği öğrenildi.

SONER AYDOĞDU’YA TERAPİ
Trabzonspor’un büyük umutlarla transfer ettiği Soner Aydoğdu, Videoton maçında kaçırdığı penaltı sonrası büyük bir moral bozukluğu içine girdi. Zokora ile birlikte penaltı kaçıran genç oyuncu teknik direktör Şenol Güneş tarafından kontrol altına alındı. Bordo-mavili takımın çok şeyler beklediği genç oyuncunun küskünlük yaşamaması için kaçırılan penaltı sonrası takımın Avrupa’ya gidememesinden ötürü