Trabzonspor’a Gençlerbirliği’nden transfer olduktan sonra bekleneni karşılamayan ve ara transfer sezonunda Akhisar’a imza atan Soner Aydoğdu, Trabzonspor’un bu sezonunu değerlendirdi. Bordo-Mavililerin kötü geçen sezonuyla ilgili konuşan Soner, “Bu sezon üst taraflarda Beşiktaş ve Fenerbahçe çekişti, Konyaspor iyi bir sezon yaşadı, biz de çok iyi sezon geçirdik. Eski takımım Trabzonspor biraz çalkantılı bir dönem geçirdi umarım farklı bir şekilde yapılanıp, daha iyi yerlere gelecektir." ifadelerini kullandı 

- EURO 2016 ve Türkiye
Her futbolcunun Avrupa Futbol Şampiyonası'nda oynamak isteyeceğini kaydeden Soner Aydoğdu, "Ben de hayal ediyordum. Daha önce Allah nasip etti ve oraları gördüm. Bu sezon da vardı hedefim ama ilk yarı sıkıntı yaşayınca ikinci dönem toparlanmam biraz zaman aldı. İnşallah gelecek sezon A Milli Takım'da tekrar yer alırım. A Milli Takım Fransa'da başarılı sonuçlar alacaktır." şeklinde konuştu.

Kariyerinde iki kez A Milli Takım'da forma giyen Soner Aydoğdu, 4 defa A2 Milli Takım'da 10 kez de Ümit Milli Takım'da mücadele etti. Soner Aydoğdu çeşitli yaş kategorilerinde de 54 kez milli formayı giyme şansı buldu.