Özellikle son iki sezon Paraguaylı yıldız Oscar Cardozo’yu kadrosunda bulunduran Trabzonspor aynı sıkıntıyı yaşaması ‘Sorun forvetlerde mi yoksa sistemde mi?’ sorusunu da gündeme getirdi. Bordo-Mavili ekip, gol sıkıntısını aşmak için bu sezon Porto’dan Güney Koreli santrafor Hyun-Jun Suk’u renklerine bağladı.

Yanlış Zamanda Geldiler

Süper Lig tarihinde Necmi Perekli, Şota Arveladze, Fatih Tekke ve Burak Yılmaz olmak üzere 4 gol kralı çıkartan Trabzonspor, son dönemlerde Marc Janko, Pawel Brozek, Henrique, Robert Vittek, Oscar Cardozo gibi golcüleri kadrosuna katmıştı. Ancak bu oyuncular arasında en başarılısı Cardozo oldu. Avusturyalı forvet Marc Janko hayal kırıklığı yaratan isimlerin başında gelmişti. Ancak tecrübeli oyuncu hem Basel’de hem de milli takımda gollerini sıralamaya devam ediyor.

Şimdi Gözler Suk’ta

Özellikle Janko ve Cardozo’nun Trabzonspor’da sisteme kurban gittiği yönünde yorumlar yapılıyor. Burak Yılmaz’ın görev yaptığı dönemlerde kadro yapısı ile Trabzonspor son yılların en iyi kadrosuna sahipti. Öyle ki Burak Yılmaz 2011-2012 sezonunda ligde 32 golle krallık sevinci yaşamıştı. Ancak Janko 4 gol atarken Cardozo ise ilk sezonunu 17, ikinci sezonunu ise 8 golle noktaladı. Şimdi gözler yeni transfer Suk’ta. Suk’un da sisteme kurban gitmemesi gerektiğine vurgu yapılıyor.

Kaynak: Ayşegül Çakmak  / Taka