En kısa sürede Trabzonspor'u kendi gücüne ulaştıracaklarını söyleyen Arveladze, "Avrupa'dan ayrıldık. Beklenmeyen bir mağlubiyet aldık. Lige çok iyi başladık. İlk maçlar... Sonra biraz kaydık. Öyle söylemesi gerekiyor. Yeni bir kadrosu var Trabzonspor'un, oturtmaya çalışıyoruz. İyi bir kadro, güçlü bir kadro, onu gösterdik. Son maçlarda istediğimiz olmadı. Hem camia, hem şehir, hem de taraftar kesinlikle daha fazlasını bekliyor. Kendi takımını en iyi tanıyan hoca olarak daha fazlasını istiyorum. Umarım Trabzonspor olarak çok çabuk kendini bulup, kendi gücüne tekrar ulaşıp yola devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Torku Konyaspor maçındaki hakem hataları hakkında görüşü sorulan Şota, "Ben 2 santimi görüp görmediğini sorun etmiyorum. Beni daha fazla rahatsız eden, oyunu hiç okumaması, kontra atağı durdurması...;Mesela bir faul oluyor, top kime düşüyor diye takip etmesi gerek, hakemlik odur. Aynı pozisyonlarda değişik bir yorum, mesela buna sarı kart, diğerine sarı kart değil. Öyleleri oluyor. Belki bize daha fazla, çok net, çok nokta yerlerde oldu. Biz 1. olurken, 10. olduk" şeklinde yanıt verdi.

Erkan Zengin ile Mehmet Ekici arasındaki kavga haberlerine de açıklık getiren Şota, "Kavga bitti, yumruk kavgası. Kadınlar bile olsa birbirlerinin saçlarına giriyorlar. Erkeklerde de bir şey olur. Kavga oldu, bitti mi? Bitti. Bitmedi mi, onu da göreceğiz. Kavga olabiliyor soyunma odasında, ilk de değil son da değiliz, sevmediğim bir şey, her gün saygıyı konuşuyorum, olmuyor bazen. Herkes duysun, disiplinsiz bir hareket yok. Burada herkes kendine göre davranmıyor. İki kaza oldu soyunma odasında. Devam etmek zorundayız. Medjani de bağırmıştı arkadaşına, olabiliyor, heyecandan olabiliyor" ifadelerini kulandı.