Hollanda ve Almanya kamplarında Arnhem Amatör Lig Karması, White Star ve Eintracht Trier’le karşılaşan Trabzonspor, taraftarlar arasında, “Çok kolay rakiplerle oynuyoruz” sözleriyle eleştiriliyordu. 

Bu tercihleri teknik direktör Şota Arveladze’nin yaptığını düşünen Bordo-Mavililer, daha güçlü takımlarla oynanmasını istiyordu. Fakat Gürcü hoca konuya açıklık getirdi. Deneyimli çalıştırıcı, “Bilerek zayıf rakip seçmiyoruz. Biz idmanda kadromuzu ikiye bölsek çok ciddi bir rakiple oynamış oluruz. Ama başka bir rakibe karşı mücadele etmek futbolcuları ekstra motive ediyor. Zaten Avrupa Ligi karşılaşmalarına çıkıyoruz. Elimizde olmayan nedenlerle bu seçimleri yaptık” dedi.

‘Aynı dili konuşuyoruz’

Takımın hazırlık maçlarındaki performansına da değinen Şota Arveladze, “Bu tip karşılaşmalarda tam hazır hale geldiğimizi söylemek gerçekçi olmaz. Herkese yeteri kadar şans vermeye gayret ediyorum. Umarım herkes bunu kullanır ama genel anlamda bizim söylediklerimizin uygulanmasına seviniyorum. Yavaş yavaş futbolcularla aynı dili konuşmaya başlıyoruz” ifadelerini kullandı.